De gouden sponsoren Machinaal Timmerbedrijf van der Linden BV, Rabobank, Eethuis De Reiger, Kleijngeld (Foto: José van den Dungen).
De gouden sponsoren Machinaal Timmerbedrijf van der Linden BV, Rabobank, Eethuis De Reiger, Kleijngeld (Foto: José van den Dungen).

'Het wordt ontzettend leuk en absoluut niet statisch'

Algemeen 1.684 keer gelezen

ZIJTAART | Fanfare Sint Cecilia uit Zijtaart is al maanden druk bezig met de voorbereidingen voor Seitert Goes Proms en Proms 4 Kids. "De voorbereidingen verlopen voorspoedig. Het wordt geweldig", vertelt Alda Gloudemans namens Sint Cecilia.

Het is alweer vijf jaar geleden dat de beide muziekevenementen werden gehouden. Op zaterdag 28 oktober keert Seitert Goes Proms terug en op zondag 29 oktober is het tijd voor Proms 4 Kids. De zaterdag is gericht op alle volwassenen. Het programma is heel breed en bestaat uit 38 nummers. In totaal betreden er zeker 100 mensen het podium. Het fanfareorkest bestaat uit 50 personen en het promskoor uit 17 mensen. Verder is er onder andere een combogroep, een dansgroep, een dj en verschillende solisten.

Intiem
De optredens gaan van massaal naar intiem. Ongeveer 80 procent van de artiesten komt uit Zijtaart zelf. Alda: "Het is geweldig om zo'n evenement te organiseren. Het wordt ontzettend leuk en absoluut niet statisch. Lekker met een pilsje in de hand. We gaan rocken op Radar Love, meezingen met de Troubadour en hakken op Happy Hardcore. Op dit moment worden de puntjes op de i gezet."

Toneelspelers
Op zondag is het de beurt aan de kids van de Zijtaartse fanfare. "Het is een promsconcert voor de jeugd met een spannend verhaal. De muziek is leidend en het verhaal ondersteunt het geheel. Door deze combinatie zijn we ervan overtuigd dat iedereen op het puntje van zijn stoel zal zitten", vertelt Ralf van der Heijden, die nauw betrokken is bij Proms 4 Kids.
De toneelspelers zijn Milou van Asseldonk, Stan van Hoof, Lieseth van der Linden en Jeroen Schepers. Jan Buil is de verteller. Er speelt ook nog een mysterieuze tovenaar mee. Ze worden vergezeld door ongeveer 80 leden van Sint Cecilia. "Twee slagwerkgroepen, het jeugdorkest en de majorettes. Via Phoenix Cultuur hebben we de band Six Sense gestrikt", vertelt Ralf. Het programma duurt, met pauzes, ongeveer tweeënhalf uur.

Voor de Proms Goes Seitert zijn er op dit moment alleen nog staanplaatsen te koop voor 17.50 euro. Voor de Proms 4 Kids zijn zowel zit- als staanplaatsen 6 euro. De kaartjes zijn te koop bij Kleijngeld, het Dorpshuis en via info@sintceciliazijtaart.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant