St. Louis Slim bestaat tien jaar en bestaat uit vier doorgewinterde blues muzikanten.
St. Louis Slim bestaat tien jaar en bestaat uit vier doorgewinterde blues muzikanten.
VIDEO

Live optreden van Blues Band St. Louis Slim

Algemeen 445 keer gelezen

VEGHEL | Bluesmuziek doet het altijd goed bij het publiek op de Veghelse Noordkade. Op zondagmiddag 22 oktober om 15.00 uur staat Chicago Blues Band St. Louis Slim op het podium van De Afzakkerij. St. Louis Slim speelt bekende en minder bekende songs van de giganten uit de (Chicago) blues.

Denk aan op eigen wijze geïnterpreteerde songs van onder andere Muddy Waters, Willie Dixon en BB King, maar ook nummers van blueszangeressen als Koko Taylor, Etta James en Big Mama Thornton komen voorbij. Daarnaast staan ook eigen nummers op het repertoire. De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage is welkom.

St. Louis Slim bestaat tien jaar en bestaat uit vier doorgewinterde blues muzikanten uit Rotterdam en omstreken en een zangeres. In de periode 2009 – 2012 is veel opgetreden en verwierf de band snel naamsbekendheid in het Nederlandse blues circuit. In 2012 wisselde de band van samenstelling. Peter, drummer en initiatiefnemer van de oorspronkelijke St. Louis Slim, besloot om met het concept van een live (Chicago) bluesband een doorstart te maken. De band is druk met optredens door heel Nederland. Meer dan in de vorige samenstelling worden er ook uitstapjes gemaakt naar aanverwante stijlen en staat er ook eigen werk op het repertoire. In maart 2016 kwam de derde cd genaamd Desolated Track uit en in juli 2017 is de nieuwe cd Empty Places gereleased.
Bezetting: Monique (lead-vocals), Robin (lead- en rhythm guitar), Arno (bass guitar en backing-vocals), Michel (bluesharp en backing-vocals) en Peter (drums).

Meer info op: www.stlouisslim.nl.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant