Afbeelding

Succesvolle zwemvierdaagse in De Beemd

Sport 618 keer gelezen

VEGHEL | De herfstvakantie staat voor de Veghelse zwemliefhebbers in het teken van de zwemvierdaagse. Voor de zevende keer organiseerde de Veghelse Zwem- en Poloclub Nautilus dit evenement in zwembad 'De Beemd'. Voor de eerste keer in al die jaren is het aantal deelnemers boven de 100 uitgekomen. De organisatie is dan ook zeer tevreden.

De zwemvierdaagse is populair bij alle leeftijdsgroepen: de kinderen van de basisschool hebben veelvuldig gebruik gemaakt van de aanmelding via Sjors Sportief, maar ook onder de volwassen zwemmers was er een toename van het aantal deelnemers.

Gedurende vier of vijf dagen heeft iedereen dagelijks tien of twintig baantjes gezwommen. Na het zwemmen van de 'verplichte' baantjes was er gelegenheid om extra banen te zwemmen of om deel te nemen aan een spel activiteit in het instructiebad.

Medaille
Alle deelnemers die vier of meer dagen hebben gezwommen ontvingen een medaille en een oorkonde. De bronzen medaille voor de debutanten, voor deelnemers die voor het tweede jaar deelnamen was er een zilveren plak en als je al voor de derde keer of vaker hebt deelgenomen is goud de kleur.
De jongste deelneemster was vijf jaar en de oudste is de 60 gepasseerd. Er deed zelfs iemand mee die pas sinds afgelopen zondag in bezit is van haar A-diploma. Samen met haar moeder ging ze de strijd aan en wist ze de zwemvierdaagse te volbrengen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant