Willem den Dekker (rechts) scoorde zondag twee keer voor RKVV Erp
Willem den Dekker (rechts) scoorde zondag twee keer voor RKVV Erp

2H: Leuke wedstrijden in Erp en Heeswijk

Voetbal 1.234 keer gelezen

MEIJERIJSTAD/HEESWIJK| Duels tussen RKVV Erp en Prinses Irene zijn van oudsher leuke duels omdat beide clubs in de regel weinig voor elkaar onder doen. Het zijn een beetje vergelijkbare verenigingen. Net niet groot genoeg om mee te doen met de Blauw Geel's van deze wereld maar wel de best of the rest in deze regio. Overigens horen in dit groepje nog een paar clubs thuis.

Het wordt in ieder geval zondag op D'n Uil als vanouds weer een leuke wedstrijd. Erp is matig gestart aan het seizoen maar afgelopen zondag tegen Volharding begon het ineens te lopen. Het team van trainer André Cornelissen ontbeert wat individuele kwaliteit in de voorste linie maar compenseert dit met veel collectieve inzet. Daarnaast heeft men de beschikking over bijvoorbeeld een prima middenvelder als Willem den Dekker en uitstekende opkomende vleugelverdedigers. Ook goed voor Erp is de terugkeer onder de lat van Kevin van de Laar. In Nistelrode is coach William van der Steen ook goed bezig. Prinses Irene heeft aardig wat leuke spelers en is daarnaast versterkt met afvallers van UDI'19 en Blauw Geel. Zo was Koen Bollen bij UDI'19 geen basisspeler maar is hij wel een zeer belangrijke pion voor Van der Steen in Nistelrode als ervaren man met voetballende kwaliteiten. Beide teams moeten winnen om aan te haken bij de top.

Heeswijk
Heeswijk speelde zondag erg matig tegen Rohde maar kan ook als excuus aanvoeren dat er enorm veel sprake is van blessures. Zondag komt Margriet op bezoek. De promovendus doet tot nu toe best aardig mee, dat constateert ook trainer Mark Strik. Hij zegt: "Je merkt alleen dat in deze klasse een weggegeven kans meteen een tegengoal is. Daar moeten we aan wennen maar we doen het niet zo verkeerd vind ik." Heeswijk moet zondag op eigen veld eigenlijk winnen maar de kaarten lijken een beetje open te liggen. (tekst: WR)

Emplina- WSC 
 Erp- Prinses Irene 
 VV Heeswijk- Margriet 
 VV Helvoirt- EVVC 
 SSS '18- BVV 
 VV TGG- Rhode 
 RKVV Volharding- Venhorst

1. Rhode 4-12
2. EVVC 4-8
3. Prinses Irene 4-8
4. Emplina 4-7
5. SSS '18 4-7
6. Erp 4-6
7. BVV 4-6
8. RKVV Volharding 4-6
9. WSC 3-4
10. VV Heeswijk 4-4
11. Margriet 4-3
12. VV Helvoirt 4-2
13. TGG 2-0
14. Venhorst 3-0

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant