Het ging er af en toe stevig tegenaan. Hier ligt Alper Alici geblesseerd op de grond.
Het ging er af en toe stevig tegenaan. Hier ligt Alper Alici geblesseerd op de grond.

4H: FC Schadewijk wint derby van Cito en is nieuwe koploper (met video's)

Verkiezingen 175 keer gelezen

OSS | Het verschil tussen FC Schadewijk en Cito dit seizoen in de vierde klasse H is groot. De eerstgenoemde ploeg won vandaag de derby met 5-2 en gaat met dertien punten uit vijf duels aan kop. Cito is met vijf nederlagen op rij nog puntloos. 

door Leon Voskamp

FC Schadewijk is gezien de kwaliteit in de selectie op papier een belangrijke titelkandidaat in deze vierde klasse. Het moet er echter wel uitkomen, maar voorlopig ziet het er goed uit bij de mannen van trainer Giel van Orsouw. Tegen Cito was het bij vlagen aardig wat de nieuwe koploper liet zien en na 45 minuten stond het niet voor niets 3-0. Niet dat Cito werd weggespeeld, zeker niet zelfs, maar door goals van Bilal El Ghezaoui, Benjamin Duah en Muhammed Aslan was de wedstrijd eigenlijk na 45 minuten al gespeeld. Met El Ghezaoui en Duah zijn twee opvallende spelers genoemd. El Ghezaoui is met zijn techniek en doelgerichtheid een plaag voor iedere verdediger en de pas 19-jarige Duah liet ook leuke dingen zien. Door de lange afwezigheid van Sven Danen en Jordy Hoeks krijgt Duah voorin het vertrouwen.


Benjamin Duah kreeg later in de wedstrijd zijn tweede gele kaart.

Leuke tweede helft
In de tweede helft liet Cito zien dat het niet voor niets de korte reis naar het noorden van Oss had gemaakt. Trainer Yavuz Demirci heeft ook in vrijwel iedere linie wel een leuke speler staan, maar als team moeten er nog flinke stappen worden gezet. Na 65 minuten maakte Cito de aansluitingstreffer. Kadir Kartal kreeg de bal in het zestienmetergebied, had zeker vier tegenstanders om zich heen, maar draaide weg en verschalkte doelman Martin Roelofs. Dichterbij kwam Cito niet, want acht minuten later was de marge weer drie. El Ghezaoui mocht vanaf elf meter aanleggen, maar zijn Panenka penalty had hij ongetwijfeld anders voor ogen gehad. Gelukkig voor hem zag doelman Uluman er niet goed uit bij deze actie en werd het 4-1.

De 4-2 was in ieder geval prachtig. Alper Alici -een goede speler- haalde hard uit en zag zijn schot geweldig in de bovenhoek vliegen. FC Schadewijk leek het even kwijt te zijn en moest ook nog eens met tien man verder. Duah schopte een bal weg nadat er al was gefloten en dat was zijn tweede gele kaart. In de slotfase besliste Younesse Ettahouri op aangeven van Danny Laukes definitief de wedstrijd.

Interview Danny Laukes

Opstelling FC Schadewijk: Martin Roelofs, Tommy Wittenberg, Joey van Schijndel, Remco Scholte, Henk Brans, Tom Vos, Muhammed Aslan, Danny Laukes, Bilal el Ghezaoui, Younesse Ettahouri en Benjamin Duah.
 
Opstelling Cito: Samet Uluman, Semih Dundar, Serkan Cagatay, Fazli Ibis, Talha Aydin, Murat Korkmaz, Emre Gumus, Umit Abdulstar, Muhammed Gezer, Mustafa Ozer en Alper Alici.

Vierde klasse H:
FC Schadewijk - Cito 5-2
FC De Rakt - Maliskamp 2-2
WEC - RKKSV 0-0
FC Uden - Vorstenbossche BOys 6-1
Nulandia - SCMH 3-1
Festilent - NLC'03 1-0
VOW - Avesteyn 0-1

1. FC Schadewijk 5-13
2. Festilent 5-12
3. Nulandia 5-12
4. SCMH 5-12
5. Avesteyn 5-11
6. RKKSV 5-9
7. WEC 5-8
8. NLC'03 5-5
9. Maliskamp 5-5
10. FC De Rakt 5-5
11. FC Uden 5-3
12. Vorstenbossche Boys 5-3
13. Cito 5-0
14. VOW 5-0

Avesteyn - FC Schadewijk
SCMH - VOW
Vorstenbossche Boys - Cito
NLC'03 - FC Uden
RKKSV - FC De Rakt
Maliskamp - Festilent
Nulandia - WEC

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant