Afbeelding

'We liggen op schema, maar er moet nog wel wat werk worden verzet'

Carnaval 1.713 keer gelezen

VEGHEL | Edwin Pittens is dit jaar tijdens de Hofzittingen dirigent en muzikaal leider van The Big Bandits. Een primeur voor Edwin. "Ik ben van 1996 tot en met 2002 al eens dirigent geweest, maar dat was destijds bij een ander orkest", vertelt hij.

De meeste tijd is Edwin kwijt met het schrijven van de muziek en de arrangementen. Het worden uitdagende Hofzittingen voor hem en de Big Bandits. "Je speelt klassieke stukken, maar ook dancemuziek. De variatie is enorm. Dat maakt het spannend, maar vooral uitdagend. Het is aan ons om er een kloppend geheel van te maken." De repetities zijn momenteel in volle gang. "We liggen goed op schema, maar er moet nog wel wat werk worden verzet. De muzikanten moeten thuis ook veel doen, anders krijgen we het in zo'n korte tijd niet voor elkaar", legt Edwin uit. Hij is straks op muzikaal gebied de belangrijkste persoon van de Hofzittingen. "Spannend, maar ik heb er veel zin in."

Flexibel
Een dirigent laat zijn orkest nooit in de steek, toch kan Edwin niet anders. "Ik treed zelf op met Afslag Veghel. Dus dan moet de big band het even zonder mij doen. Ze zijn goed genoeg voorbereid om dat te kunnen hoor."
De voornaamste taak van Big Bandits is het begeleiden van de acts. Er is dit jaar weinig ruimte voor de big bang om zich te onderscheiden. Dat hoort erbij, vertelt Edwin. "Wij hebben dienende rol. Makkelijk is dat overigens niet, want je speelt stukken die je normaal nooit zou spelen." Daarnaast moet Edwin erg flexibel zijn. "Op het laatste moment zijn er altijd artiesten die nog veranderingen doorvoeren. Daar moet ik mee dealen."

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant