Eric Vloeimans speelt trompet.
Eric Vloeimans speelt trompet.

Eric Vloeimans laat talent floreren in Sterren Theater

Kunst en cultuur 647 keer gelezen

VEGHEL | Veghelse trompettalenten krijgen op zondag 29 oktober de kans om tips te krijgen van de wereldberoemde Eric Vloeimans. Sterren Theater Concerten Veghel zet op zondag 29 oktober haar deuren open voor iedereen die wil komen kijken naar deze trompettalenten.

De jonge Veghelse talenten waar het om draait zijn Tycho Polman (10 jaar), Stef van Uden (12 jaar) en Luc Vermeulen (29 jaar), allemaal leerlingen van Phoenix trompetdocent Marc van Kessel. Zij betreden beurtelings het podium, musiceren en krijgen volop aanwijzingen van master Vloeimans zelf.

Een hele ervaring voor deze jongens, maar óók voor het publiek. Dat neemt letterlijk een kijkje in de keuken van een muzikaal leerproces. Leuk, bijzonder én leerzaam. Luisteraars gaan natuurlijk niet naar huis zonder een spetterend optreden van Eric Vloeimans, Marc van Kessel en de jonge talenten samen.

Sterren Theater Concerten
De muzieksector leeft volop in Veghel. Met een groeiend Phoenix Cultuur op de Noordkade en de pas gestarte CHV Academy die alle basisscholen van Meierijstad aandoet, kun je met trots spreken over een unieke situatie in Nederland. Dit alles mede dankzij samenwerking met andere bijzondere initiatieven.

De Sterren Theater Concerten bijvoorbeeld. Een prachtig podium voor kamermuziek en klassiek muziektheater; persoonlijk en eigentijds. Gepassioneerde drijvende kracht hierachter is Wilma Bierens. Deze Veghelse sopraan heeft een enorme staat van dienst als operazangeres in binnen- en buitenland. Als docente klassiek zang aan het Fontys Conservatorium in Tilburg begeleidde zij zelf jarenlang zangtalent in de dop regelrecht naar de top. Wilma is bevlogen en heeft een hart dat volledig uitgaat naar muziek. Met de Sterren Theater Concerten deelt zij haar liefde voor kamermuziek met de optredende musici en het publiek.

Nieuwe weetjes
Iedereen die deze bijzondere samenwerking tussen jong talent en absolute top wil ervaren, is van harte welkom. Het belooft een masterclass te worden vol nieuwe weetjes, interessante bevindingen, humor, prachtige klanken en bovenal: genieten van muziek.

Reserveren
De concerten zijn op zondag 29 oktober om 15.00 uur en 19.00 uur, het gaat dus om twee concerten, en worden gehouden in het Sterren Theater Concerten op de Zuidkade 5 in Veghel.
De entree is 10 euro per concert inclusief koffie/thee, lekkers en drankje na afloop. Tot 16 jaar betaal je 5 euro per concert inclusief koffie/thee, lekkers en drankje na afloop.
Kaartjes zijn te reserveren via www.sterrentheaterconcert.nl. Let op: vol is vol.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant