Kom ook naar de duurzame huizen route.
Kom ook naar de duurzame huizen route. Foto: Aileen van Tilburg

Neem een kijkje in een duurzaam huis in de regio

Wonen 2.165 keer gelezen

REGIO | Steeds meer mensen willen aan de slag met duurzaamheid in de woning, maar waar begin je? Op zaterdag 4 en 11 november is er tijdens de Nationale Duurzame Huizen Route de unieke kans om een duurzaam huis te bezoeken. In het hele land stellen honderden trotse huiseigenaren hun woning open. Zij laten zien hoe zij hun huis duurzamer hebben gemaakt.

Bezoekers worden gastvrij ontvangen en kunnen vragen stellen over een warmtepomp, zonnepanelen, energieverbruik, natuurlijke materialen, etc. Het enthousiasme van de openstellers werkt aanstekelijk en er ontstaan leuke gesprekken. De bezoekers doen goede ideeën op om zelf ook aan de slag te gaan. "In een paar uurtjes tijd hoor je veel waardevolle informatie", reageerde vorig jaar een bezoeker enthousiast.

Op de website van de Duurzame Huizen Route staan een aantal tips voor bezoekers om zich voor te bereiden op een bezoek. Per huis is het aantal plaatsen voor een bezoek verschillend. Inschrijven is verplicht en vol is vol. Plan je bezoek op tijd is het advies. "Schrijf je in voor maximaal twee huizen per dag, dat is het meest haalbaar qua tijd", vertelt Gerlies Schuit van de Duurzame Huizen Route. "Sommige mensen vinden het prettig dat bezoekers hun schoenen uitdoen dus vergeet niet je mooiste sokken aan te doen", zegt Gerlies lachend.

Dit jaar is al het 5de jaar op rij dat huiseigenaren in heel Nederland hun huis open stellen.

Ook woningeigenaren in Veghel, Uden en Nistelrode doen mee. Kijk voor het aanbod op: www.duurzamehuizenroute.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant