Het gebouw heeft na de verbouwing 54 appartementen met een keukenblok, badkamer en toilet.
Het gebouw heeft na de verbouwing 54 appartementen met een keukenblok, badkamer en toilet.

Verbouwing woonzorgcomplex ggz voor ouderen in Veghel

Wonen 2.888 keer gelezen

VEGHEL | Toekomstig bewoonster Annie van Ieperen heeft op 26 oktober oktober in het bijzijn van betrokken partijen het bouwbord aan de Burgemeester de Kuijperlaan in Veghel onthuld. Het voormalige regionaal gezondheidscentrum hier wordt de komende maanden verbouwd tot woonzorgcomplex voor ouderen met psychiatrische aandoeningen.

Edwin Dommerholt, directeur, regio Oss, Uden, Veghel is blij dat het startschot voor de verbouwing nu officieel is gegeven en kijkt uit naar de opening van de ouderenafdeling die gepland is voor mei 2018.

Zorgverplaatsing
In 2015 heeft GGZ Oost Brabant het besluit genomen de zorg van landgoed Coudewater in Rosmalen elders in de regio onder te brengen. Vanaf dat moment is er samen met bewoners en hun naasten gekeken naar hun woonwensen en hoe daar invulling aan kon worden gegeven. Voor 54 oudere cliënten betekent dit dat de Burgemeester de Kuijperlaan, na een verbouwing, een geschikte locatie is.

Healing enviroment
Het gebouw heeft na de verbouwing 54 appartementen met een eigen keukenblok, badkamer en toilet. Verder komen er in het pand onder andere centrale ontmoetingsruimtes en een kookstudio. Ook worden de ruimtes opener met meer lichtinval om zo een healing environment te creëren. De buitenkant van het gebouw wordt op enkele kleine aanpassingen na in tact gehouden.

Inmiddels is de sloop van de bestaande inrichting gereed.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant