Afbeelding

'Zonder mij blijft het stil en donker in de Koekbouw'

Carnaval 2.352 keer gelezen

VEGHEL | De Hofzittingen zijn stuk voor stuk enorme producties. Rob Wierenga is verantwoordelijk voor de techniek. Presentaties, instarts en de autocue: Rob zorgt dat alles vlekkeloos verloopt. "Zonder mij blijft het stil en donker in de Koekbouw", lacht hij.

Natuurlijk heeft Rob een goed team om zich heen. "Een goede voorbereiding is 90 procent van het succes", geeft hij aan. "Het is een waanzinnig mooi project. Dit jaar gaan we voor een nog spectaculairdere editie. Er wordt kosten noch moeite gespaard. Het is toch het paradepaardje van de Kuussegatters."

Kostenplaatje
Vorig jaar was Rob voor het eerst verantwoordelijk voor de techniek. Hij stond meteen voor een enorme uitdaging, want de hele opzet en zaalindeling van de Hofzittingen werd veranderd. Nu, tijdens zijn tweede editie, bouwt hij met zijn team verder aan het succes van vorig jaar. "Ik wil pure kwaliteit leveren. Er hangt een flink kostenplaatje aan, maar de vereniging heeft veel vertrouwen in ons. Dat moet beloond worden." Naast het vorig jaar geïntroduceerde led-scherm van 2.5 meter bij 5 meter komen er twee 75 inch monitoren aan de zijkant bij. "Allemaal van de beste HD-kwaliteit. Door de schermen aan de zijkant erbij te plaatsen, kan iedereen het straks goed zien." Ook nieuw zijn de bewegende balken op het podium. "Aquajet FX heten die dingen. Je moet het maar eens googelen. Echt gaaf." Het licht wordt deze editie carnavalesker.

Hollywood
Het begint Hollywood-achtige proporties aan te nemen. Rob begint te lachen: "Het is inderdaad een hele operatie. Ik ben er ook wel een half jaar mee bezig hoor. Je wil er een onvergetelijke avond van maken. Daardoor moet iedereen het wel goed kunnen zien en horen." Een hels karwei, vooral het geluid in de Koekbouw is een flinke uitdaging. "Je hebt te maken met livemuziek en meerdere speakers. Het geluid moet, via het plafond, op hetzelfde moment het publiek bereiken. Een technisch hoogstandje", vertelt Rob.

Paniek
Mocht er onverhoopt toch iets fout gaan? Vooral niet in paniek raken is het devies. Rob: "Je moet altijd rustig blijven. Het publiek mag er eigenlijk niks van merken. Er ligt een draaiboek van minuut tot minuut klaar. Iedereen weet wat er van hem of haar wordt verwacht, ook als het mis dreigt te gaan. Ik heb veel vertrouwen in mijn collega's. Dus het gaat helemaal goed komen." Rob probeert dat ook uit te stralen. Hij is op een positieve manier kritisch. "Het is een eer om zo'n groot feest te mogen draaien. Wanneer alles goed verloopt, ben ik ontzettend trots op alles en iedereen die hieraan heeft mogen bijdragen."
De voorbereidingen zijn dus doorslaggevend voor het succes. "Tot nu toe loopt alles op rolletjes. We halen alles uit de kast", besluit Rob.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant