De zes sociale huurwoningen zijn in eerste instantie bedoeld voor de huidige bewoners van Nederboekt.
De zes sociale huurwoningen zijn in eerste instantie bedoeld voor de huidige bewoners van Nederboekt.

Sociale huurwoningen op woonwagenlocatie Nederboekt: 'Huidige invulling is rommelig'

Wonen 2.908 keer gelezen

VEGHEL | Woningbouwcorporatie Area gaat op de plek waar nu nog woonwagenlocatie Nederboekt is zes sociale huurwoningen bouwen. Het college van B en W van Meierijstad heeft besloten akkoord te gaan met een wijziging van het bestemmingsplan hiertoe. De gemeenteraad moet nog groen licht geven.  


Er is veel vraag naar huurwoningen. De zes sociale huurwoningen zijn in eerste instantie bedoeld voor de huidige bewoners van Nederboekt. Op termijn kunnen uiteraard ook andere woningzoekenden voor de woningen in aanmerking komen. Met de komst van de huurwoningen wordt de huidige woonwagenlocatie beëindigd. Ook wordt het openbaar gebied opgeknapt. Dit met onder meer verlichting, afvalvoorzieningen en groen. Nederboekt wordt een gewone woonstraat en krijgt een dubbele aansluiting op de weg naar de Scheifelaar II. 

'Huidige invulling is rommelig'
Wethouder Eric van den Bogaard en directeur Jan van Vucht van woningbouwcorporatie Area zijn blij dat Nederboekt opnieuw wordt ingericht. "De huidige invulling van het terrein is rommelig. Daarnaast voldoen de stacaravans niet meer aan de eisen van deze tijd. De nieuwbouwplannen voegen ruimtelijke kwaliteit toe aan de omgeving en dienen een maatschappelijk belang: goede huisvesting voor alle toekomstige bewoners van Nederboekt."
Met het beëindigen van de woonwagenlocatie willen de gemeente Meierijstad en woningcorporatie Area een positieve impuls geven aan de kwaliteit van leefomgeving.   

Nieuwbouwplannen
De bewoners van Nederboekt hebben ingestemd met de nieuwbouwplannen. Zij worden, als de nieuwbouw van start gaat, tijdelijk gehuisvest nabij de Nederboekt. Omwonenden zijn gisteravond geïnformeerd over de toekomstplannen voor de Nederboekt. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant