Riny en Steven zijn zojuist uit de boot gevallen.
Riny en Steven zijn zojuist uit de boot gevallen.
VIDEO

Feestzanger Steven brengt ode aan Willy en Willeke Alberti

Opmerkelijk 2.672 keer gelezen

VEGHEL | Steven Harks (23) uit Veghel alias Feestzanger Steven presenteerde woensdagmiddag zijn nieuwe single: Reisje Langs De Rijn. In de videoclip fietst en vaart Steven er lustig op los. "Het is een ode aan Willy en Willeke Alberti", aldus de Dumpert-ster

De Veghelse volkszanger vertelt hoe de plaat tot stand is gekomen. "Ik wilde graag een ode brengen aan Willy en Willeke. Ik ben al jaren fan. Vandaar de keuze voor dit nummer. Uiteraard hebben we er een eigen draai aangegeven. Ik ben er heel blij mee", jubelt Steven. Hij hoopt stiekem op een berichtje van de familie. "Het zou toch fantastisch zijn als Willeke me een berichtje stuurt of Johnny de Mol (zoon van Willeke Alberti red.) Je weet nooit hé."

Veghelse haven
Steven heeft het steeds over een reisje langs de Rijn. De nauwlettende kijker herkent echter onmiskenbaar de Veghelse passantenhaven. Dat vraagt om uitleg. "Veghel is toch iets dichter bij huis. In het nummer wil ik graag naar Griekenland, maar dat kan helemaal niet met een bootreis over de Rijn. Het is een geintje."

Leonardo DiCaprio en Kate Winslet
De kapitein van de sloep is Riny Smits. Het roeien gaat hem niet heel goed af. Steven begint te lachen: "Het lukt in het begin voor geen meter. Riny is een vriend van mij en je kan echt met hem lachen. Daarom hebben we hem gevraagd om mee te spelen in de clip."

De vrouw aan Stevens zijde is zijn vriendin Laura van den Berg. "Gaaf om met haar in de videoclip van mijn eigen nummer te spelen." Op een gegeven moment wanen Steven en Laura zich even de Leonardo DiCaprio en Kate Winslet van Veghel, maar op het einde duwt zijn nieuwbakken vriendin zowel Riny als Steven overboord. Van ruzie is gelukkig geen sprake. "Nee joh, dat was mijn idee. Alles voor een leuke clip. Het water was wel super koud."

Zanger Rinus 2.0
De bewegingen en de dansmoves in de clip hebben wel iets weg van zanger Rinus. Steven beaamt dat. "Maar dan beter, een 2.0 versie. Jonger en in een hipper jasje en zonder Romana maar met Laura", lacht hij.
Feestzanger Steven bracht eerder 't Pizza Lied en Geniet van de zomer uit. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant