Frantz is een aangrijpend liefdesverhaal.
Frantz is een aangrijpend liefdesverhaal.

Frans-Duits liefdesdrama Frantz van De Blauwe Kei in INDUSTRY

Kunst en cultuur 428 keer gelezen

VEGHEL | De Frans-Duitse dramafilm Frantz is op maandag 6 november te zien in het filmhuis van De Blauwe Kei in Veghel. De film, een aangrijpend liefdesverhaal, start om 20.15 uur in de INDUSTRY bioscoop op de Noordkade.

De Eerste Wereldoorlog is afgelopen. Het leven begint weer, maar hoe kun je verder na jaren van gruwelijke oorlog? In een Duits dorp worstelen de ouders en de verloofde van de gesneuvelde Frantz hier ook mee. Dan ontmoet verloofde Anna de Fransman Adrien bij het graf van Frantz. Hij verklaart een vriend van Frantz te zijn geweest. Maar wat waren de mannen werkelijk van elkaar?
De komst van Adrien zorgt voor veel reuring in het dorp. Maar Anna en Adrien groeien naar elkaar toe. NRC noemt Frantz 'een ingetogen en ontroerende ode aan menselijke veerkracht'.

Bioscoop
Net als de theaterfunctie is ook het filmhuis van De Blauwe Kei verhuisd naar de CHV Noordkade. Omdat de grote theaterzaal pas in januari 2018 af is, vertoont De Blauwe Kei haar films tot en met januari in de INDUSTRY bioscoop op het CHV-terrein.
In de INDUSTRY zijn 150 plaatsen beschikbaar, vooraf reserveren wordt daarom aangeraden.

Kaarten voor Frantz kosten 8 euro (inclusief drankje) en zijn te reserveren via www.blauwekei.nl, telefonisch via 0413-342555 of aan de theaterkassa op werkdagen tussen 13.00 uur en 17.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant