DNA-sporen leiden tot aanhouding.
DNA-sporen leiden tot aanhouding.

DNA-hit leidt naar Veghelse verdachte

Politie 6.731 keer gelezen

HEESWIJK-DINTHER | In een onderzoek naar een overval op een chalet op een vakantiepark in Heeswijk-Dinther hielden heeft de politie vrijdag 3 november een verdachte aangehouden. "We kwamen de 28-jarige man uit Veghel via een DNA-hit op het spoor", aldus de politie. 

De overval vond in de avond van 7 februari plaats tussen 20.30 uur en 21.00 uur. Een aantal mannen drong een chalet op een vakantiepark aan de Meerstraat binnen en bedreigde de bewoonster, haar partner en hun bezoek in hun zoektocht naar waardevolle spullen. De drie mannelijke slachtoffers werden gekneveld achtergelaten. De daders vluchtten met onder meer identiteitsbewijzen, geld en een telefoon. Bij de overval raakte niemand gewond. 

DNA
Het forensisch onderzoek, dat naar aanleiding van de overval werd gedaan, leverde de politie DNA op. "Uiteindelijk leidde dit ons naar de verdachte die op 3 november werd opgepakt. De 28-jarige Veghelaar zit vast voor verder onderzoek. Maandag wordt hij voorgeleid aan de rechter-commissaris. We sluiten meer aanhoudingen in deze zaak niet uit", zo laat de politie weten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant