Valse start Korfrakkers

De Korfrakkers niet bij de les

Sport 344 keer gelezen

ERP - Met veel positieve energie werd uitgekeken naar de start van de zaalcompetitie. Het spelen met de schotklok maakt het spel sneller en dynamischer en alle speelsters zijn gericht op scoren. Om 15.00 uur floot scheidsrechter de Leeuw voor het begin van de wedstrijd.

In de eerste fase van de wedstrijd werden veel onnodige fouten gemaakt door beide ploegen. De score werd geopend door Monique van de Ven en haar tweede afstandsschot was een doelpunt. Het aanvalsvak van De Korfrakkers startte niet goed, maakte foutjes en de 2-0 voorsprong werd heel snel door Rosolo omgezet in een 2-2 gelijke stand. Er werd de gehele eerste helft slecht gescoord door beide teams. Net voor rust kwam Rosolo voor het eerst op voorsprong en de tweede helft begon met een stand van 6-7.

De lijnen werden uitgezet door coach Jacques Kop Jansen en meteen na rust scoorde Ingrid Claasse de 7-7 en meteen daarna scoorde Eline Kerkhof de 8-7. Het initiatief kwam weer van Erpse zijde. Helaas bleek dat van korte duur. Vanaf de 5e minuut scoorde Rosolo de doelpunten wel waar bij De Korfrakkers de aanvallen niet resulteerden in doelpunten. Halverwege de tweede helft liep Rosolo uit tot een gat van 4 doelpunten maar twee doelpunten van Ingrid brachten de marge terug naar 2 waardoor er nog mogelijkheden waren voor een goed resultaat. Daarna stagneerde het goede spel bij de Erpse dames en kon Rosolo juist het spel gaan spelen wat ze zo graag en goed kunnen spelen. De eindstand werd bepaald op 13-18. Een valse start van De Korfrakkers en een afgetekende overwinning voor de ploeg uit Reusel. Volgende week zondag om 15.00 uur wordt de "derby" gespeeld tegen Altior uit Heeswijk Dinther.