Lizanne van Marrewijk laat twee tegenstanders achter zich.

Geel-Zwart Dames 1 boekt twee overwinningen in drie dagen

Sport 573 keer gelezen

VEGHEL | De dames van Geel-Zwart hebben twee prima overwinningen geboekt in drie dagen tijd. Op vrijdag versloegen de Veghelse hockeysters Heesch en op zondag werd Concordia aan de zegekar geregen.

Door de 1-8 overwinning op Heesch bekert Geel-Zwart verder in de Silver Cup. Dit is een bekercompetitie van teams tot en met de eerste klasse. Het is een afvalrace, bij winst ga je verder naar de volgende ronde en bij verlies eindigt de competitie.
Geel-Zwart begon goed aan de eerste helft. Er werden veel kansen gecreëerd door goed combinatiespel. Vrij snel resulteerde dit in een 0-1 voorsprong voor Geel-Zwart. Madelief de Beer sloeg de bal hoog in het net achter de Heesche keeper. De 0-2 viel uit een strafcorner die goed in de hoek werd geplaatst door Jolien Bogers. De 0-3 volgde uit een mooie combinatie tussen Karlien en Madelief.
Na rust liep Geel-Zwart uit naar een 1-8 eindstand. De goals kwamen op naam van: Julie, Sarah-Elisa, Karlien en Madelief (twee keer). De volgende ronde wordt op 16 maart gespeeld. De tegenstander is nog niet bekend.

Competitie
Zondag ging de competitie verder met een thuisduel tegen Concordia. Zowel Concordia als Geel-Zwart begonnen fel aan de wedstrijd. Dit resulteerde al snel in kansen voor beide ploegen. Uiteindelijk was het Geel-Zwart dat via Julie op 1-0 kwam. Daarna ging het snel. Binnen zes minuten stond het 3-0. Doelpuntenmakers: Madelief en Inge. Concordia bracht de spanning terug, maar daarna bouwden de Veghelse dames de score uit naar 5-1. Na rust ontbrak de scherpte bij Geel-Zwart en kreeg Concordia de kans om terug te keren in de wedstrijd. Na de 5-3 leek het even spannend te worden, maar vlak voor tijd verdween de spanning. Lynn bepaalde de eindstand op 6-3.

Geel-Zwart staat door deze overwinning op een derde plek. Volgende week nemen ze het thuis op tegen Nova dat momenteel op een zevende positie staat.