Afbeelding

Grote vriendelijke reus naar De Blauwe Kei

Kunst en cultuur 794 keer gelezen

VEGHEL | De GVR, bekend van het gelijknamige boek van Roald Dahl, is op zondag 12 november te zien in De Blauwe Kei in Veghel. De GVR is geschikt voor kinderen vanaf zes jaar en start om 14.30 uur in het Magazijn. De GVR is een jeugdtheatervoorstelling van Ila van der Pouw.

Van der Pouw is een veelvuldig bekroond theatermaker en poppenspeler. Zij maakt jeugdtheater met levensgrote poppen. Het zijn echter niet zomaar poppen. Het zijn haar medeacteurs, want in haar handen komen ze als echte, gelaagde karakters tot leven. In De Blauwe Kei brengt zij de kleine Sophie en de Grote Vriendelijke Reus, uit het gelijknamige meesterwerk van Roald Dahl, tot leven. Ga mee naar de wonderlijke wereld van snoskommers, frotskottel en flitspoppers en beleef hoe de GVR Sophie uit het weeshuis haalt en haar meeneemt naar zijn magische grot. Bekijk hoe ze vervolgens samen de strijd aangaan met de machtige reuzen en hoe ze in de Koninklijke slaapkamer terechtkomen, waar een speciaal voor de koningin gemengde droom werkelijkheid wordt.
Kaarten voor de GVR kosten 12 euro (inclusief drankje) en zijn te reserveren via www.blauwekei.nl, telefonisch via 0413-342555 of aan de theaterkassa op werkdagen tussen 13.00 uur en 17.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant