Het trio met de vrouwen!
Het trio met de vrouwen!

Prins Jess d’n Urste nieuwe heerser van Kuussegat

Carnaval 10.124 keer gelezen

VEGHEL | Jess Willemsen is tijdens de Hofzitting op vrijdag 10 november onthuld als nieuwe heerser van het Kuussegat (Veghel). Als Prins Jess d'n Urste gaat hij er samen met zijn Adjudanten Harry Guns en Rudy van den Elzen dit carnavalsseizoen een onvergetelijk feest van maken. "In de afgelopen jaren werd mijn naam wel eens genoemd als mogelijke Prins van Kuussegat. Dat vond ik al prachtig. Ik vind het een ontzettende eer dat ik nu dit jaar als Jess d'n Urste jullie Prins mag zijn", aldus een dolgelukkige Jess.

Rudy, Jess en Harry hebben er ze in: 'We gaan er een geweldige carnaval van maken want daor geniet ik van.'

Jess Willemsen is precies vijftig jaar geleden geboren in Eindhoven en heeft zijn jeugd daar én in Geldrop doorgebracht. Ruim 24 jaar geleden liep hij in Valkenswaard zijn vrouw Monique, een echt Kuussineke, tegen het lijf. Het was liefde op het eerste gezicht. Vanaf die tijd woont Jess in Veghel waar hij zich inmiddels helemaal thuis voelt. Ze wonen met veel plezier op het Moerven samen met hun zoon Brenden (20) en dochter Lexi (17). Jess is eigenaar van dakdekkersbedrijf Jess Dakwerken in Veghel.

IJshockey
De grote hobby van Jess is ijshockey. Toen hij vijf jaar oud was, speelde hij al bij De Kemphanen in Eindhoven, waar hij uiteindelijk in het eerste team speelde. Tegenwoordig speelt bij het veteranenteam LCT Eindhoven. Een geweldige groep jeugdvrienden met dezelfde passie: ijshockey. Daarnaast golft Jess graag, is hij coach van hockeyteam MA2 én gaat hij graag naar het eerste team van Blauw Geel kijken. Een echte sportliefhebber dus.

Jess is eigenaar van zijn eigen bedrijf: Jess! Dakwerken.

Geen alcohol
Het 'carnavalsvirus' heeft Jess vooral van Monique meegekregen. Zij is al vele jaren lid van de Evenementen Commissie van C.V. de Kuussegatters. Samen zijn ze dan ook bij veel carnavalsevenementen te vinden. Opmerkelijk is dat Jess geen alcohol drinkt: zijn favoriete drankje is cola-light. "Daor geniet ik nou van. Ik heb het ook zonder alcohol altijd super naar mijn zin", lacht hij. Jess voelt zich zeer vereerd dat hij de nieuwe Prins mag zijn: "We gaan er dit jaar in Kuussegat samen weer een heel groot feest van maken." 

Adjudant Harry
Harry Guns (50) is geboren en getogen in Veghel. Al 22 jaar is hij gelukkig getrouwd met Thea. Samen hebben zij twee zonen: Martijn (20) en Jeroen (18). In het dagelijkse leven werkt hij op de binnendienst verkoop bij Rexel in Eindhoven, een elektrotechnische groothandel.
In zijn vrije tijd gaat Harry regelmatig hardlopen en volgt hij het voetbal: met name Ajax en Blauw Geel 11. Samen met zijn zwager Jess kijkt hij graag naar de Formule 1. Verder gaat hij graag een biertje drinken met vrienden bij Fellows & Friends.
Carnaval viert Harry al van jongs af aan: zijn vader zat bij de Raad van Elluf van de Peelknijnen(Vliegbasis Volkel) en Harry liep mee in de optochten bij 'van Burg tot Brug'. En niet geheel onbelangrijk: Tijdens carnaval in de Blauwe Kei leerde hij 33 jaar geleden zijn Thea kennen.

Vlooienmarktcommissie 
Toen Marco Bons de dag na de Veghel Vaderdag Vlooienmarkt bij hen thuis kwam, dachten ze aanvankelijk dat hij voor Thea kwam omdat zij in de Vlooienmarktcommissie zit. Totdat Marco zei: "Ik kom eigenlijk met een vraag voor Harry. De nieuwe Prins van Kuussegat heeft gevraagd of je zijn Adjudant wil worden." Ze waren compleet verrast. Na een korte blik op vrouwlief, die met pretoogjes stond te glunderen, zei Harry meteen: 'Ja!'. Harry heeft er zin in: "Samen met Jess, Rudy en onze vrouwen gaan we deze carnaval een skôn fistje bouwen. Onze voorbereidingen zijn begonnen en ook daor geniet ik al van."


Als Prins van Kuussegat poseer je natuurlijk met een kuus.

Adjudant Rudy
"Supertrots en vereerd ben ik, dat ik me via deze weg aan jullie mag voorstellen als Adjudant van Prins Jess d'n Urste", zegt carnavaller pur sang Rudy van den Elzen. De 47-jarige Rudy is geboren en getogen in Kuussegat. Sinds 1998 is hij getrouwd met Loes, die vanaf haar jeugd al verbonden is met C.V. de Kuussegatters. Loes heeft een fijne baan als welzijnsmedewerker bij de Zusters Franciscanessen. Samen zijn zij de trotse ouders van Rens, die bijna 17 jaar is. Rens maakte tot dit jaar deel uit van het Jeugdbusvolk en speelt nu sousafoon bij GaZZerop. Rudy is directeur bij Van Dijk Holland: een bedrijf dat zich richt op de productie en verkoop van reusable textiel voor operatiekamers.

Opperkuus
Vanaf 2012 maakt Rudy deel uit van de Raad van Elluf. Sinds 2015 mag hij zich Opperkuus noemen. Naast carnaval heeft hij nog twee andere passies. Als eerste is dit het organiseren van (en het spelen in) de mooiste Sint Nicolaasintocht van Nederland, hier in Kuussegat. Daarnaast is Rudy opgegroeid met het trainen van politiehonden.
Ook Rudy ziet het helemaal zitten: "Samen met Harry, de andere trotse Adjudant, zal ik ervoor zorgen dat Jess niet te dronken wordt… En we gaan er een geweldige carnaval van maken want daor geniet ik van."

Een prachtig gezelschap!

Prinsenlied 2018
Melodie: 'Wat zullen we drinken?'

We bouwen een feestje, hier met carnaval,
dat doen we samen, niet alleen.
Prins Jess met Harry en Rudy aan zijn zij,
Genieten samen, niet alleen.

Refrein:
Met Jess als prins is 't altijd fijn,
we vieren een feestje, 't hele dak eraf
In Kuussegat daar wil je zijn.
We feesten door 't dorrup heen
Dan gaan we hossen, in ons Kuussegat,
Ja, met z'n allen, niet alleen.

Het Boerenbruidspaar, de Raad van Elf erbij,
de Dansmariekes op een rij.
Met goei muziek langs iedere kastelein,
Genieten samen, kom erbij.

Refrein

Lalalalala…..

[Langzaam]

Wat zullen we drinken, cola light of bier?
we hebben samen veel plezier.
De polonaise, sluit maar lekker aan,
genieten samen, blijf niet staan.

Refrein

Rudy, Jess en Harry hebben er ze in.
Afbeelding
Het trio met de vrouwen!
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant