Kai Tholen weer terug in het team van Attacus
Kai Tholen weer terug in het team van Attacus Foto's Peter Kuijpers

Attacus dendert in laatste twee kwarts langs Barons

Sport 1.185 keer gelezen

VEGHEL – Met 85-53 won het Veghelse Attacus van de Baronnen uit Breda. Een overwinning die pas na rust gestalte kreeg. De eerste twee kwarts bleef Barons steeds in de slipstream van Attacus hangen. Uitblinker Bart van der Horst had voor zijn teamgenoten en coach Peter van Esch nog een leuke mededeling na afloop. "Ik blijf dit seizoen nog bij Attacus spelen en ga niet voor mijn werk naar het buitenland." Een mededeling die natuurlijk met gejuich werd ontvangen. Kwartstanden: 22-20, 16-9, 28-15 en 19-9.

Door: Peter Kuijpers

Een behoorlijk gewijzigd team brengt Attacus dit jaar ten tonele. Bekende namen die de club verlieten aangevuld met spelers uit eigen gelederen en regio. Ook Paul van Asseldonk is er niet meer bij al vermeldt de Attacus website nog steeds Van Asseldonk als coach. Wel liet hij zijn neus nog even zien in de Zwijsenhal, maar verborg zich tussen het publiek. Peter van Esch is zijn opvolger en woont in Vinkel. Van Esch: "Ik woon in het buitengebied van Vinkel. Kom eigenlijk uit Den Bosch." De Barons hielden lang gelijke tred met de Veghelaren. Pas tegen het einde van het eerste kwart liep Attacus weg, maar liet zich door slordigheden in de slotseconden weer inhalen naar 22-20.



Michiel Hamel zet er de sokken in, maar moest later uitvallen

Concentratie
Het tweede kwart begon stroef maar Van der Horst opende met twee rake vrije worpen. Mister Attacus blijft heerlijk om te volgen. Behalve gedegen basketbal en veel scorend blijft zijn optreden frivool. Vaak in een interactie met het publiek wat hem niet uit zijn concentratie brengt. Halverwege het tweede kwart zette hij zelfs het publiek aan om lang zal hij leven te zingen voor zijn jarige vader. Van der Horst kan dat hebben. Minder leuk was het uitvallen van driepunter-koning Michiel Hamel. Ondersteund door de bijna fitte Thijs Findhammer verliet hij het veld. Later keerde hij terug, maar bleef op de bank al lijkt het mee te vallen.



Coach Peter van Esch houdt zijn betoog tussen twee kwarts in.

Mooie avond
De rust had de Veghelaren goed gedaan. Attacus liep in korte tijd weg naar zestien punten verschil en tekende voor de eindzege. De ploeg uit Breda kwam nog wel even terug, maar Stan Voets repareerde het verschil met een gave driepunter. Het laatste kwart was volledig voor Attacus waar ook Kai Tholen weer van zich liet horen. Een kwart waar vooral de bankzitters lieten zien dat de keuze voor Van Esch best ruim is. Thomas van Sinten ging aan het scoren en Attacus bouwde uit naar de uiteindelijk 85-53 zege. Een mooie avond die beslist meer publiek verdiende.

Gesprekken met Peter van Esch coach van Attacus en Bart van der Horst speler van Attacus


Beluister hier het fragment


Beluister hier het fragment

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant