Babs de Kock maakte de tweede treffer.

Geel-Zwart boekt eenvoudige overwinning

Sport 647 keer gelezen

VEGHEL | Geel-Zwart begon afgelopen zondag fel en geconcentreerd aan de wedstrijd tegen Nova. Weer kwamen de Veghelse hockeysters binnen een minuut al op een 1-0 voorsprong. Een snelle omschakeling leverde een assist op van Madelief de Beer, waarna Julie van Roosmalen de bal binnen kon tippen.

Na de voorsprong hield Geel-Zwart de controle over de wedstrijd. Er werd prima combinatie hockey gespeeld en de verdediging stond goed op te letten. Nova kreeg nauwelijks kansen om iets terug te doen. Vlak voor rust werd de voorsprong verdubbeld. Inge van Kessel gaf de bal hard voor waarna Babs de Kock de bal vanaf kop cirkel prachtig binnen kon tippen: 2-0.

Controle
Na rust behield Geel-Zwart, in tegenstelling tot vorige week, wel de controle over de wedstrijd. De opbouw was goed en de middenvelders speelden goed combinatiespel. De wil om te winnen spatte er zondag vanaf. Er werd dan ook nog drie keer gescoord in de tweede helft. Een strafbal van Madelief zorgde voor de 3-0. De 4-0 ontstond uit een prachtige steal van Lynn van Hommel, die vervolgens zelf op het doel afstormde en de bal hard binnen sloeg. De eindstand van 5-0 volgde uit goed combinatiespel, Lynn behield het overzicht in de cirkel waarna Leonie de bal binnen tikte.

Na deze goede teamprestatie staat Geel-Zwart Dames 1 nog steeds derde. Volgende week nemen ze het uit op tegen de nummer 9 van de ranglijst: Geldrop Dames 1.