Deuren Galerie Door geopend

Kunst en cultuur 659 keer gelezen

MARIAHEIDE | Galerie Door heeft afgelopen vrijdag 10 november haar deuren aan de Versantvoortstraat 1 in Mariaheide geopend. Het is de eerste galerie voor hedendaagse kunst en sieraden in de regio.

Tot zondag 3 december is het werk te zien van twaalf kunstenaars. Zij komen uit verschillende landen; waaronder Argentinië, Rusland, China en Nederland. Galerie Door toont een uitleenlopende collectie van manshoge sculpturen, tekeningen, bewerkte opgezette dieren en broches. Wat de kunstwerken met elkaar gemeen hebben, is dat ze allemaal verhalen vertellen. Deze verhalen laten zich onderverdelen in een drietal thema's. Her eerste thema gaat over de schoonheid van de natuur en de invloed van de mens op die natuur, de menselijke voetafdruk. Een tweede thema gaat over waarde. Het derde thema laat zich het best samenvatten onder de noemer 'intuïtieve of universele beeldtaal'.

Openingstijden
De tentoonstelling is van 11 november tot en met 3 december op vrijdag en zaterdag van 11.00 uur tot 18.00 uur en zondag van 11.00 uur tot 17.00 uur geopend. Eveneens bestaat er de mogelijkheid om een afspraak te maken om de tentoonstelling op een ander tijdstip te bekijken. Kijk voor meer informatie op www.galeriedoor.nl.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant