Afbeelding

Jimmy Saidjan: 'Voetbal moet een feestje zijn'

Sport 2.317 keer gelezen

VEGHEL | Voor voetbalzaken mag je hem uit zijn bed bellen, voor het maken van een interview ligt dat iets gecompliceerder. "Ik ben niet echt een publiciteitsdier, dat is niks voor mij", laat hij met een brede Surinaamse glimlach weten. De volhouder wint echter en we spraken een halfuurtje met het hoofd opleidingen van de onderbouw en trainer van de coaches bij Blauw Geel'38/Jumbo: Jimmy Saidjan.

Door: Peter Kuijpers.

De taak van hoofd opleidingen strekt zich voornamelijk uit naar de selectieteams. Jimmy: "We worden hier ook in ondersteund door de scouting die prima werk verricht bij de club. Je kunt tenslotte niet alles behappen bij een club van het kaliber Blauw Geel'38."

Coachen
Het coachen van een team, kan dat er eigenlijk nog wel bij met zo'n drukke job? "Haha, ik snap wat je bedoelt. Ik coach inderdaad JO-15-2. Een prachtig team waar geen trainer voor beschikbaar was. Dat heb ik tijdelijk op me genomen en zou dat doen tot we een capabel iemand gevonden hadden. Dat is nog niet gelukt, dus vang ik dat voor nu op."

Passie
Jimmy is onlosmakelijk verbonden aan broer Lionel, die we tegenwoordig op zaterdagen achter de kinderwagen op het sportpark zien rond lopen. Twee broers geboren in Veghel met beiden één grote passie: voetbal. Roots met voetbal die uit Suriname zijn overgekomen."Dat is zeker, al heb ik mijn vader nooit zien voetballen. We horen wel uit Suriname dat het een goede spits moet zijn geweest, maar dat zijn voor ons slechts aannames. Dat hij gevoetbald heeft is duidelijk."

Ondergrens
Voetbal bij Blauw Geel'38 is wel heel erg kort samengevat voor Jimmy en op twee A4-kantjes niet te omschrijven. Jimmy vervolgt: "Lodewijk en ik bewaken de rode draad van de club. De ontwikkeling van spelers brengen we goed in kaart. Daar hoort ook de taak als coach van de coaches bij. Het beter maken van de trainers dat zich dan verder rendeert in het beter worden van de spelers. De ondergrens moet omhoog en daar werken we hard aan. De prestatiedip die we hier gehad hebben, mag niet meer voorkomen en is ook niet nodig. We hebben enthousiaste jonge trainers die leergierig zijn, wat zich laat zien in de resultaten en ontwikkeling. Het is een team dat elkaar wil helpen en er is veel interactie."

Standen
Het nieuwe pupillenvoetbal 4-tegen-4 blijkt een groot succes. "Dat is het inderdaad. De Onder 7 spelen 4-tegen-4 zonder keeper met veel meer balcontacten op een klein veldje. Daar spat de spelvreugde vanaf. Vanaf Onder 8 en Onder 9 spelen wel met doelman 6-tegen-6. Dat is zo leuk en ook daar is veel spelvreugde.
Wat ik wél jammer vind is dat de KNVB geen standen verzorgd. Dat haalt toch iets weg van het winelement. Voetbal moet een feestje zijn."

Voetbal-app
De jeugdafdeling van Blauw Geel'38 is bezig zich te certificeren en moet daarvoor aan bepaalde voorwaarden voldoen. Een fikse klus. "Dat is het zeker en één van die dingen die daarbij hoort is de nieuwe voetbal-app. Daar kunnen trainers informatie vinden over trainingsmethoden. Er zit ook een spelervolgsysteem in dat informatie geeft over de progressie, speelminuten en ontwikkeling. Daar hebben een speler, zijn ouders, Lodewijk en ik inzage in. Echt een prachtig app en nuttige toevoeging."

De jas gaat aan, kraag omhoog. Hoogste tijd voor de tweede helft van JO 19-1 tegen De Vriendenschaar JO 19-1.

 

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant