Basisschoolkampioenschappen tafeltennis succesvol verlopen

Sport 1.060 keer gelezen

VEGHEL | De jaarlijkse Basisschool Kampioenschappen Tafeltennis zitten erop. De afgelopen twee zondagen streden ruim 100 kinderen van 5 tot en met 8 jaar voor de verschillende titels. Het toernooi werd voor de 32ste keer op rij gehouden.

Vrijwel alle basisscholen deden mee aan de tafeltenniskampioenschappen. Ook dit keer waren er in de sportkantine van TTCV/van Herwaarden veel ouders en familie aanwezig om hun 'sterren' aan te moedigen. De voorrondes werden in grote poules gespeeld, zodat iedereen veel wedstrijdjes kon spelen. Na ruim drie uur onafgebroken tafeltennis werd de eerste selectie gemaakt. Terwijl de nummers 1 en 2 van elke poule zich konden gaan voorbereiden op de finalewedstrijden, namen veel kinderen met een aandenken en kleine gezonde versnapering afscheid van het toernooi.

Winnaars
De uiteindelijke winnaars zijn geworden: Lars Wijdeven en Luuk van Os (groep 5 van BS Maria ter Heide), Senne Fassbender en Matthijs Reijnders (groep 6 OBS De Uilenbrink), Pleun Vermeer en Jens Verbrugge (groep 7 Mariaschool) en Fleur van de Ven en Jesse Beem (groep 8 BS Bernadette).
Met trots werden de bekers en felicitaties in ontvangst genomen en werden de winnaars voor eeuwige roem 'op de plaat' vastgelegd.
De organisatie heeft alweer aangegeven dat er in 2018 weer een nieuw Basisschool Kampioenschap Tafeltennis wordt gespeeld.