Geel-Zwart vergeet te profiteren van puntverlies concurrentie

Sport 398 keer gelezen

VEGHEL | Met nog twee weken tot de winterstop nam Geel-Zwart Dames 1 het uit op tegen Geldrop. Het begin van de wedstrijd was rommelig. Er werd aan beide kanten veel balverlies geleden. In het tweede bedrijf waren de Veghelse hockeysters niet bij machte het tij te keren. Geldrop won uiteindelijk met 3-1.

Het spel golfde in de beginfase opnieuw. Geel-Zwart wist elkaar niet goed te vinden, waardoor grote kansen uitbleven. De ruststand was dan ook 0-0.

De Veghelse dames begonnen overtuigender aan de tweede helft. De vrije ruimte op het veld werd beter benut. Dit resulteerde al vrij snel in een strafcorner. Jolien Bogers sleepte deze op mooie wijze binnen, 0-1. Geel-Zwart probeerde na dit doelpunt de voorsprong verder uit te breiden. Geldrop gaf echter geen krimp en bleef fel in de duels. Uit een strafcorner kreeg de thuisploeg een strafbal. Deze werd uitstekend gekeerd door Marlou van Essen. Toch kwam Geldrop door een aantal individuele fouten terug in de wedstrijd en wist het zelfs op een 2-1 voorsprong te komen. Geel-Zwart miste de scherpte in de cirkel. In de laatste minuut besliste Geldrop de wedstrijd via een strafcorner: 3-1.

Bierfest
Na deze zure nederlaag staat Geel-Zwart nog wel derde. De concurrentie liet namelijk ook punten liggen. Volgende week zondag wordt het een spannende laatste speeldag voor de winterstop. Geel-Zwart neemt het dan thuis op tegen Son. Aansluitend vindt het jaarlijkse Bierfest plaats.

Lizanne van Marrewijk snelt langs haar tegenstander.