Komende zondag is het Bierfest bij de Veghelse hockeyclub Geel-Zwart.
Komende zondag is het Bierfest bij de Veghelse hockeyclub Geel-Zwart.

KHN: 'Oktoberfeesten en dj's na een sportwedstrijd moeten tot het verleden behoren'

Sport 2.672 keer gelezen

VEGHEL | KHN Meierijstad vindt dat de gemeente Meierijstad paal en perk moet stellen aan commerciële activiteiten van sportkantines en buurthuizen. Na de fusie van de gemeenten Sint-Oedenrode, Veghel en Schijndel lijkt het alsof er een vrijbrief is voor sportkantines en buurthuizen om activiteiten te organiseren om geld in het laatje te krijgen. Hierbij wordt de commercie niet geschuwd. Het is volgens KHN Meierijstad tijd dat hier een eind aan komt, omdat dit leidt tot oneerlijke concurrentie met de horeca.

Pim van Teffelen, regiomanager van KHN: "In de oude gemeenten waren er duidelijke afspraken over wat er wel en niet mocht rond het organiseren van activiteiten. Zolang er in de gemeente Meierijstad geen duidelijkheid is over de regels lijkt het alsof alles mag en kan. Wij vragen de gemeente om snel duidelijkheid te geven."
KHN Meierijstad overhandigde op 2 oktober een notitie aan het college van burgemeester en wethouders om duidelijke regels te stellen aan oneerlijke concurrentie van buurthuizen en kantines. Het college heeft aangegeven dat deze regels nog even op zich laten wachten. Daarom geeft KHN nogmaals een signaal dat zij het belangrijk vindt dat de gemeente hier snel werk van maakt. Want oktoberfeesten en dj's na een wedstrijd moeten, als het aan KHN ligt, tot het verleden behoren.

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) vertegenwoordigt met 243 afdelingen door heel Nederland bijna 20.000 horecaondernemers met ruim 255.000 horecamedewerkers.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant