Afbeelding

Antoine is 'het mannetje van de radio'

Sport 1.860 keer gelezen

VEGHEL | Al jaren was de vertrouwde stem van Antoine van der Cammen op de zondagmiddagen een zekerheidje. Voor de thuisblijvers hield hij iedereen live op de hoogte van de verrichtingen van het eerste elftal via de regionale omroep SkyLine radio. Helaas is in Uden de sport op zwart gegaan. "Ik hoop van harte dat de nieuwe omroep Meierijstad het straks weer oppakt", mijmert Antoine die wekelijks ook een groot verslag voor de Blauw Geel'38 website verzorgt.

Door: Peter Kuijpers.

Met de komst van het internet is de echte saus er een beetje af voor wat betreft de actualiteit van het voetbal op de radio. Toch werden de zondagmiddag en het zaterdagse beschouwende sportprogramma druk beluisterd via de regionale zender SkyLine.
Te weinig bezetting en haperende apparatuur betekende de teloorgang van de sport op de Udense zender. Antoine betreurt dat en spreekt nog wel de SkyLine tv-registraties in die door de Udenaren worden verzorgd van thuiswedstrijden van UDI'19 en Blauw Geel'38. Antoine: "Dat vind ik leuk werk. Ik doe de thuiswedstrijden van Blauw Geel'38/Jumbo, collega Tiny Verhoeven doet dat voor UDI'19/CSU. Het houd je wel bezig op de zondagavond. De filmpjes worden druk bekeken tot in heel het land, dus je doet het niet voor niets."

Logistiek
Voetballen deed Antoine bij Blauw Geel'38 in lagere teams: "We waren geen sterren toch was het leuk om te doen. Later ben ik ook nog eens materiaalman geweest. Nu zit ik nog in de toernooicommissie met name voor de uittoernooien. Tegenwoordig is de zaterdag voor mijn twee zonen die in JO 11-1 en JO-13-1 spelen. Dat wil ik niet missen en ben daar inclusief trainingen erg druk mee. Tevens door de week met de trainingen van de kinderen, dat vergt logistiek nog al wat. Gelukkig is het met mijn werk goed te combineren."

Clubblad
Hoe lang hij dit radiowerk al doet voor Blauw Geel'38 geeft diepe rimpels. "Daar vraag je me wat. Ik ben begonnen met de uitwedstrijd van het eerste team uit bij Almania in Sittard (29 september 2001 red.). Suzan van Breugel vroeg me toen of ik het in de tweede helft over wilde nemen. Dat is zo gebleven. Later heeft Jan Goijaarts me gevraagd of ik ook de verslagen voor het eerste team wilde gaan verzorgen voor het clubblad en tevens voor de website. Het clubblad was een sociaal gebeuren dat volgens mij méér werd gelezen dan later op de website. Ik heb toen wel tegen Jan gezegd dat hij me niet moest laten bungelen, want ik heb geen journalistieke achtergrond. Maar Vincent van Liempt, die de public relations doet bij de club, leest het vooraf altijd over en redigeert indien nodig."

Jammer
De toekomst van de lokale radio ten slotte, waar veel veranderingen op komst zijn. Antoine haalt diep adem en vervolgt: "Ik hoop dat de lokale radio, hoe die dan ook ingevuld gaat worden, weer ruimte geeft aan de sport in mijn geval dan voetbal. Ik heb daar geen invloed op, maar het blijft heel erg jammer. Je moet je onderscheiden van de landelijke radio en daar was de lokale sport een wezenlijk onderdeel van. Live-uitzendingen en actualiteit; daar maak je het verschil mee."

Een switch naar de nieuwe Meierijstad-omroep blijft een aanlokkelijke optie. "Dat zou kunnen en daar sta ik voor open. Het belangrijkste is dat sport weer terug op de radio komt. Meierijstad is daar een prima podium voor", zegt Antoine met een groot Blauw Geel-hart.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant