Kamerkoor Canta Libre treedt zondag op in Veghel.
Kamerkoor Canta Libre treedt zondag op in Veghel.

Muzikale ontmoeting met Canta Libre in het klooster

Kunst en cultuur 1.059 keer gelezen

VEGHEL | Kamerkoor Canta Libre verzorgt zondagmiddag 26 november een optreden in het Kapel van het kloosters van de zuster Franciscanessen. Ze hebben voor het optreden zelf een selectie gemaakt van liederen uit het repertoire van de 40-jarige bestaansperiode.

In die selectie reist Canta Libre door de tijd en in vocaal werk geeft het koor in alle klanken een weergave van de vrijheid die muzikaliteit heet. Sommige kunstenaars en wetenschappers zoeken naar de regels van de kunst waar je je bij de uitvoering aan moet houden.

Eigen geluid
Met respect voor deze regels heeft Canta Libre de afgelopen jaren gezocht naar een eigen geluid en dat geluid is vrij én gevarieerd. Kamerkoor Canta Libre brengt liederen uit de renaissance en de romantiek.

Blokfluitensemble
Tot slot zal Cantal Libre het publiek uitdagen met hedendaagse liederen: van gospel en musical tot Zuid-Amerikaanse jazz. Canta Libre heeft het blokfluitensemble 'De Fluyterije' uitgenodigd om naadloos aan te sluiten bij het koor. Samen gaan zij in deze uitvoering het pad op van harmonie middels instrumentale en vocale bewegingen. De blokfluitisten zullen voor de pauze liederen van Britse bodem spelen. Na de pauze zal het blokfluitensemble de klanken brengen van Zuid-Amerika.

Klooster
De uitvoering start om 15.00 uur en vindt plaats in de kapel van het klooster van de zusters Franciscanessen, Deken van Miertstraat 8 in Veghel. De entree is gratis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant