Afbeelding

Vlooienmarkt met spullen van een RTL-programma

Opmerkelijk 2.494 keer gelezen

VEGHEL | In het leegstaande kerkgebouw aan de Van Diemenstraat in Veghel vindt in het weekend van zaterdag 2 en zondag 3 december een vlooienmarkt plaats. Niet zomaar een vlooienmarkt maar eentje waar decorspullen worden verkocht van het nieuwe RTL-programma 'Groeten uit 19xx'. Interieur- en decorontwerper Maaike van Zijl hamsterde voor het programma van alles bij elkaar en biedt de spullen nu voor een mooi prijsje aan.

Sinds 2000 werkt Maaike als decorbouwer en -ontwerper. Gaandeweg kwamen er meer en meer ontwerpklussen bij. Een van de laatste klussen is voor het aankomende RTL-programma 'Groeten uit 19xx'. In het programma, dat wordt gepresenteerd door Kasper van Kooten, gaan bekende Nederlanders terug naar het jaar dat ze twaalf jaar oud waren. "In elk van de zeven afleveringen gaat een bekende Nederlander samen met zijn of haar gezin een weekend logeren in een huis ingericht in de stijl van toen. De jaartallen lopen uiteen van 1972 tot 1986", vertelt Maaike. Ze verzamelde de gehele huisraad voor de show bijeen.

Bruine rib-banken
En nu is een groot deel van die spullen op de kop te tikken tijdens de vlooienmarkt. De leegstaande kerk in Veghel-Zuid is tot de nok toe gevuld met onder meer boeken, speelgoed, meubels en bruine rib-banken.
Een flinke onderneming om te rangschikken beaamt Maaike. "Dat heb je als je huisraad koopt voor zeven huishoudens'', lacht ze. "De meeste spullen staan op de grond en zijn voor een prijs mee te nemen die de koper zelf bepaalt. Er is ook een tafel voor de speciale spullen. Hier staat iemand met wie je over de prijs kunt onderhandelen. Bij de uitgang staan we achter de balie om alles af te rekenen."

Klein geld
De entree voor de vlooienmarkt bedraagt één euro. Betalen kan met klein geld, want er is geen pinautomaat aanwezig.

De markt vindt zowel zaterdag 2 als zondag 3 december plaats van 10.00 uur tot 17.00 uur aan de Van Diemenstraat 1 in Veghel.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant