Geel-Zwart boekt zakelijke overwinning op Son

Sport 508 keer gelezen

VEGHEL | Geel-Zwart Dames 1 speelde zondag haar laatste wedstrijd voor de winterstop tegen Son. Op eigen veld werd met 2-0 gewonnen.

De eerste helft ging gelijk op. Beide teams hadden veel balbezit. De Veghelse hockeysters hadden moeite om de vrije man op het veld te vinden en kwamen daardoor een paar keer onnodig in de problemen. Aanvallend lag het baltempo te laag waardoor er weinig kansen gecreëerd werden. Beide teams gingen de rust in met een 0-0 tussenstand op het scorebord.

Madelief de Beer
Na rust waren beide teams fel in de duels. Het baltempo lag wat hoger waardoor Geel-Zwart meer kansen wist te creëren. Son was vooral sterk in de counter, waardoor het nog een aantal keer oppassen geblazen was voor de Veghelse dames. Uiteindelijk maakte Geel-Zwart de openingstreffer. Een prima bal van Jolien kwam voor de stick van Madelief de Beer die de bal 'letterlijk' binnen kon schuiven, 1-0.
Na deze treffer kwam Son er niet meer aan te pas. De Veghelse verdediging wist samen met keepster Marlou het doel schoon te houden. Uiteindelijk besliste Madelief de wedstrijd uit een strafcorner. Eindstand 2-0. Geel-Zwart gaat met een goed gevoel en een derde positie op de ranglijst de winterstop in.