Afbeelding
+ FOTO'S

Werkzaamheden De Blauwe Kei verlopen voorspoedig: 'We schieten lekker op'

Algemeen 2.013 keer gelezen

VEGHEL | Er moet nog veel werk worden verzet voordat de nieuwe Blauwe Kei op de Noordkade in Veghel gereed is. Dat geven Jitka van der Bolt van de Blauwe Kei en Patrick van Ham assistent-uitvoerder namens Bouwbedrijf van de Ven direct toe. Toch loopt alles volgens plan. "We liggen op schema om alles netjes af te hebben op 12 januari, want dan staat de eerste voorstelling gepland", aldus Patrick.

Patrick van Ham (oranje helm) samen met een bouwvakker.

Er zijn momenteel zo'n 70 man dagelijks aan het werk om het nieuwe theater op de Veghelse Noordkade te laten verrijzen. De eerste contouren van het theater zijn al zichtbaar. De nieuwe achttien meter hoge theaterzaal spreekt tot de verbeelding. Nu al, terwijl de zaal nog lang niet af is. "We kunnen hier straks ruim 650 bezoekers kwijt. De rijen met stoelen lopen meteen omhoog. Dat was op onze vorige locatie niet zo. De zaal is ook een stuk hoger", legt Jitka uit. De theaterzaal op het Stadhuisplein was ongeveer tien meter hoog. Patrick vult aan: "Er komt een vaste tribune in met stoelen en een vloer die worden verwarmd met afvalwater van FrieslandCampina DMV. Via roosters onder de stoelen kunnen we de temperatuur regelen. Volgende week starten we met het plaatsen van de stoelen."

De rijen met stoelen lopen meteen omhoog.

Inrichting
De kleedkamers en wc's liggen als het ware onder het theater. In totaal wel bijna vijf meter diep. "Er moet nog veel gebeuren, maar we schieten lekker op. Het werk is vrijwel allemaal binnen dus we kunnen de komende weken gewoon doorwerken. De inrichting van het theater gaat nu echt beginnen", zegt Patrick terwijl hij twee mannen bevrijdt die zichzelf per ongeluk hadden opgesloten.
De technische staf van de Blauwe Kei wordt momenteel omgeschoold. "Elke maandag krijgen een paar van onze werknemers voorlichting over de nieuwe trekkenwand. Het is belangrijk dat alles straks veilig verloopt", legt Jitka uit.

Brug
De brug van het hoofdkantoor van de Jumbo op de Zuidkade naar de Blauwe Kei wordt op 19 december geplaatst. Deze brug moet de bewoners van de NCB-laan ontlasten. Noordkadebezoekers kunnen in de toekomst ook parkeren op de Zuidkade. 
Al het verkeer hoeft zo niet via de twee ingangen van het cultuur- en foodcomplex aan de NCB-laan naar binnen. "Er komen twee kranen van 500 ton om de brug op de juiste plek te hangen. De brug weegt 70 ton en is 38.5 meter lang, 5 meter hoog en 10 meter breed. Het is echt een reusachtig ding."

Er komen beekjes met water. Links wordt er al gewerkt aan de bruggetjes.

Beekjes
De wand die De Proeffabriek en De Blauwe Kei scheidt, wordt binnenkort weggehaald. "Het restaurant wordt verder doorgetrokken. De muren worden voorzien van bloembakken en er komen beekjes met water. De bruggetjes worden nu gebouwd. Dat wordt heel speciaal", besluit Jitka. De hoofdingang blijft aan de kant van de bioscoop en zit naast jongerencentrum De Kluis. Wel wordt er nagedacht over een extra ingang, zodat de mensen die via de brug komen netjes kunnen worden ontvangen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant