Babette Pasman (rechts) met medespelers Jeroen Versteden en Ingrid Weterings (Foto: Evelien Oerlemans).
Babette Pasman (rechts) met medespelers Jeroen Versteden en Ingrid Weterings (Foto: Evelien Oerlemans). Foto: Evelien Oerlemans

Veghelse Babette wint Amateur Musical Award

Kunst en cultuur 1.603 keer gelezen

VEGHEL | Het was een spannende maandagavond vorige week voor de Veghelse Babette Pasman. Met haar rol als heks in de musical 'Into the Woods' was ze in de race voor een Amateur Musical Award in de categorie beste vrouwelijke hoofdrol comedy. Ze mocht hem in een bomvol Carré in ontvangst nemen.

Ze kan het nog nauwelijks bevatten. Het winnen van de Amateur Musical Award voor beste vrouwelijke hoofdrol comedy lijkt nog steeds onwerkelijk. "Ik was niet alleen in Carré als gast maar mocht ook zelf spelen. Dat was echt kicken." Ze was niet de enige van haar musicalvereniging On Stage die een prijs in de wacht sleepte. De gehele cast van de Tilburgse vereniging mocht de Award voor beste ensemble mee naar huis nemen. "Dat geeft aan hoe hoog het niveau is van de cast. Het zijn allemaal getalenteerde acteurs die goed kunnen spelen en zingen."

Zenuwen
Haar eerste schreden op het podium zette Babette tijdens haar diploma-uitreiking op de middelbare school. Een optreden waar ze niet graag aan terug denkt. Vooral door de zenuwen die vooraf door haar lichaam gierden. Nog steeds vindt ze het spannend;optreden voor een volle zaal. Toch gaat Babette elke keer weer over de spreekwoordelijke drempel voor ze de bühne opgaat. "Ik vraag me elke keer af waarom ik dit doe. Denk dan dat ik het niet kan", zegt Babette met een lach. "Eenmaal op het podium glijdt het allemaal van me af en ga ervoor. Dat had ik al toen ik net begon en denk niet dat het ooit minder wordt."

Bochel
De musical 'Into the Woods' draait om een bakkersechtpaar dat vervloekt is door een heks en hierdoor geen kinderen kan krijgen. Als rode draad door het stuk lopen de sprookjes van Rapunzel, Roodkapje, Assepoester en Sjaak en de Bonenstaak. "Into the Woods is een complexe musical'', zegt Babette. Net zo complex als de musical was haar rol als heks. "Het was een intense rol om te spelen. Wat de rol moeilijk maakt is dat de heks een transformatie ondergaat. Ze verandert van een vervelende, gebochelde heks in een mooie heks." Voor de rol moest het lijken alsof de heks een bochel had. "We hebben gekozen voor kromlopen in plaats van een bochel. Dat vond ik niet zo erg. Het waren vooral de pruik en het masker waaraan ik moest wennen."

Witches of Eastwick
'Into the Woods' is inmiddels afgesloten. In januari is Babette, die daarnaast werkt als pedagoog, van plan auditie te doen voor de nieuwe musical 'The Life' van On Stage. "Ik ben geen vast lid van de theatergroep, moet net als iedereen voor elke productie auditie doen. Het niveau is hoog en ik hoop er weer deel van uit te maken." Haar ultieme droom? "Ik zou graag een hoofdrol in de musical Witches of Eastwick spelen in een fraai regionaal theater en wil nog vele jaren mooie rollen spelen'', besluit ze.

Babette Pasman in de musical Into the Woods.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant