Afbeelding

Vrienden van De Blauwe Kei krijgen kijkje in theater

Kunst en cultuur 1.007 keer gelezen

VEGHEL | Iedereen kan vanaf 12 januari het nieuw gebouwde theater van De Blauwe Kei op de Veghelse Noordkade bewonderen. Vrienden van het Veghelse theater kregen op maandagavond 27 november alvast een voorproefje. Vier groepen werden rondgeleid door het theater in opbouw.

De ruim 80 theaterliefhebbers werden ontvangen in cultuurcafé De Afzakkerij en werden vervolgens, onderverdeeld in vier groepen, rondgeleid door het nieuwe theater. Hoewel herkenbare theateronderdelen zoals de rode stoelen en gordijnen nog ontbraken, kreeg men al wel een duidelijk beeld van de zaal. De genodigden bekeken vanaf de oplopende tribune het podium, zagen waar de drie ingangen naar de zaal komen en wierpen een blik op het balkon. Ook kwamen ze op plekken waar normaal alleen artiesten komen, zoals het podium en de kleedkamers.

De Vrienden van De Blauwe Kei waren onder de indruk van het nieuwe theater. Zo noemden een aantal theaterbezoekers de zaal 'nog steeds intiem, ondanks dat het veel groter is dan het gebouw op het Stadhuisplein'. Een ander roemde, na in zijn handen geklapt te hebben, het goede geluid in de zaal. "En dat terwijl de vloerbedekking en stoelen er nog niet eens in zitten. We zijn echt zo benieuwd hoe het er hier over zes weken uitziet", zo sprak hij.

Mark van de Veerdonk bijt het spits af op vrijdag 12 januari. De Brabantse cabaretier betreedt die avond als eerste artiest het nieuwe podium voor zijn voorstelling Kaaskleum. Op zondag 14 januari staat Het huis van Jip en Janneke, een jeugdvoorstelling naar de verhalen van Annie M.G. Schmidt, op het programma. Kaarten zijn te reserveren via www.blauwekei.nl, telefonisch via 0413-342555 of aan de theaterkassa op werkdagen tussen 13.00 uur en 17.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant