De 59-jarige Daniel verdient zijn brood als timmerman tot hij een hartaanval krijgt.
De 59-jarige Daniel verdient zijn brood als timmerman tot hij een hartaanval krijgt.

Gouden Palm winnaar I, Daniel Blake te zien in het filmhuis

Kunst en cultuur 458 keer gelezen

VEGHEL | De film I, Daniel Blake is op maandag 4 december te zien in het filmhuis van De Blauwe Kei. Deze oprechte, emotionele en uiterst innemende film over de complexiteit en onnodige bureaucratie van de Britse overheidsinstanties start om 20.15 uur in de INDUSTRY bioscoop in Veghel.

De 59-jarige Daniel Blake verdient zijn brood als timmerman tot hij een hartaanval krijgt en voor het eerst in zijn leven een beroep op de staat moet doen. Hij probeert zich een weg te banen door het onpersoonlijke en bureaucratische uitkeringssysteem. Daarbij ontmoet hij de alleenstaande Katie en haar twee kinderen, die tevens te maken hebben met de starre overheidsinstanties. Daniel en Katie bevinden zich in een niemandsland, gevangen in de bureaucratische rompslomp van het hedendaagse Groot-Brittannië. Ze steunen elkaar en vinden samen hun waardigheid terug. Humor, warmte en wanhoop gaan hand in hand. De film won de Gouden Palm voor Beste Film op het Cannes Filmfestival, een BAFTA voor Beste Britse Film en een César voor Beste Buitenlandse Film.

Net als de theaterfunctie is ook het filmhuis van De Blauwe Kei verhuisd naar de CHV Noordkade. Omdat de grote theaterzaal pas in januari 2018 af is, vertoont De Blauwe Kei haar films tot en met januari in de INDUSTRY bioscoop. In de Veghelse bioscoop zijn 150 plaatsen beschikbaar, vooraf reserveren wordt daarom aangeraden.

Kaarten voor I, Daniel Blake kosten 8 euro (inclusief drankje) en zijn te reserveren via www.blauwekei.nl, telefonisch via 0413-342555 of aan de theaterkassa op werkdagen tussen 13.00 uur en 17.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant