Afbeelding

Film over Oranjewijk nog één keer te zien in de bioscoop

Algemeen 1.032 keer gelezen

VEGHEL | De belangstelling om de Oranjewijkfilm 'Oranjewijk, een nieuwe wijk met oude herinneringen' te zien is groot. De Industry Bioscoop op de Noordkade in Veghel vertoont om die reden de film op zondag 17 december om 13.30 uur nog één keer.

Voor geïnteresseerden de laatste kans om de film te bekijken op een groot bioscoopscherm. De baten komen geheel ten goede aan de Stichting Oranjewijk Veghel. Kaarten zijn voor 6 euro te reserveren bij de kassa van de Veghelse bioscoop.
Ook is er de mogelijkheid om via internet te reserveren op www.industrybioscoop.nl. Eind dit jaar wordt de film van Peter Kuijpers, Henk van Wanrooij en Rini van Os op YouTube geplaatst.

Wandeling
De film gaat over de drie mannen die de wijk inwandelen voor een tocht uit het verleden naar het heden. "Het is een film geworden waarin wij feitjes uit het heden aankaarten, maar ook uit het grijze verleden. Er zitten interviews in met betrokkenen, denk daarbij aan Rob van Dijk (oud-bewoner), oud-wethouder Jan van Burgsteden en raadslid Abdulkadir Evlek. Het is eigenlijk een wandeling van vroeger naar nu", vertelt Peter.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant