Hans en Marie-José Egelmeer hebben een boek geschreven over hun avontuur in Frankrijk.
Hans en Marie-José Egelmeer hebben een boek geschreven over hun avontuur in Frankrijk.

'De zon achterna': 15 jaar la Colline in 100 verhalen en 110 foto's

Algemeen 1.560 keer gelezen

VEGHEL | Een verzameling berichten, anekdotes, foto's, recepten en vertellingen over 17 jaar Frankrijk, het runnen van een chambres d'hôtes in de Drôme en alles wat daarbij komt kijken. Op vrijdagmiddag 8 december presenteren Hans en Marie-José Egelmeer hun boek bij Boekhandel Bek & Bijzonders in Veghel. Men is welkom van 15.00 uur tot 17.00 uur.

Van 'inburgeren' en 'buurt maken' met de lokale Fransen, tot de verbouw en renovatie van de 350 jaar oude 'magnanerie' (zijderupsboerderij) en belangrijker nog hoe deze om te vormen tot la Colline, een eigentijdse Bed & Breakfast en geschikt om 25 mensen een week lang te herbergen, te verzorgen en te vertroetelen. "De laatste tien jaar hebben we ons vooral gericht op groepen schilders, beeldhouwers, fietsers, wandelaars en senioren. Met bussen (Touringcar Dortmans) kwamen ze deze kant op", vertellen Hans en Marie-José.

Het levert verhalen op over feesten, festivals, uitwisselingen en ontmoetingen. Kleurrijke gasten, bijzondere buren, Franse markten en typische cafeetjes, kunstenaars en kunstenmakers passeren de revue. Tevens komen de lekkerste recepten uit de keuken van la Colline aan bod. "Kortom een feest van herkenning voor iedereen die Frankrijk in het algemeen en la Colline in het bijzonder een warm hart toedraagt", aldus Hans en Marie-José.
Het boek 'De zon achterna' heeft 224 pagina's en kost 15 euro.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant