Het stuk sluit aan bij de eerdere voorstellingen van de Veghelse theatergroep.
Het stuk sluit aan bij de eerdere voorstellingen van de Veghelse theatergroep.

Kerstproductie Het Groote Hoofd dit jaar ook in België

Kunst en cultuur 393 keer gelezen

VEGHEL | Theatergroep Het Groote Hoofd slaat haar vleugels uit naar België. De speciale kerstproductie 'En waar de ster bleef stille staan' gaat op 20 december in première in theater De Warande in Turnhout, België. De voorstelling speelt tot 7 januari in totaal zestien keer in Turnhout, Tilburg en Veghel. De regie is in handen van Anny van Hoof.

Een bijzondere mijlpaal voor de Veghelse theatergroep die als missie heeft om hoogwaardig volkstheater met het Brabantse DNA te maken.
Zowel de Warande als De NWE Vorst hebben het Groote Hoofd uitgenodigd de kerstvoorstelling te coproduceren. Begin januari speelt de voorstelling in samenwerking met De Blauwe Kei in de thuisbasis op de Noordkade in Veghel. Hoofdrollen zijn er voor de professionele acteurs Rob van Gestel, Paul Hoes en Herman van de Wijdeven. Zowel in Turnhout, Tilburg als Veghel spelen lokale amateurs een rol. Het stuk is een verdieping van het succesvolle 'Goud, wierook, mirre en jenever' uit 2016.

Drank of naastenliefde?
Drie schlemielen verkleden zich als de drie koningen en halen geld op om naar de kroeg te gaan. Als ze er bijna zijn komen ze langs een armzalige caravan waar net een jonge vrouw is bevallen. Ze geven al hun geld weg, maar platzak aangekomen bij de kroeg vragen ze zich af wat er is gebeurd. Hebben ze de heilige familie gezien? Of was het een vlaag van verstandsverbijstering? 'En waar de ster bleef stille staan' is een tijdloos theaterstuk naar een verhaal van de Vlaamse schrijver Felix Timmermans. Het stelt de actuele vraag hoever je gaat om een ander te helpen. Het Groote Hoofd heeft de thematiek van Timmermans vertaald naar de kleine Brabantse mens en geplaatst in het Brabantse land.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant