Afbeelding

Zwijsen College stopt met gymnasium

Onderwijs 5.146 keer gelezen

VEGHEL | Op het Zwijsen College is het vanaf schooljaar 2018-2019 niet meer mogelijk om de gymnasiumroute te starten. Dat laat de Veghelse middelbare school weten in een brief naar ouders en verzorgers. 

Op de vwo-afdeling van het Zwijsen College bieden ze onderwijs op maat (Fast Lane vwo+), waarbij leerlingen de mogelijkheid hebben om te versnellen en om een extra vak te mogen kiezen. Vanaf volgend schooljaar biedt de school alleen nog de plusvakken Chinees of natuurwetenschappen aan.

Huidige gymnasiumleerlingen
Voor de huidige gymnasiumleerlingen heeft dit besluit geen consequenties. Voor hen worden tot en met het examenjaar de lessen Latijn en Grieks verzorgd. "Dit moeilijke besluit is na een zorgvuldige afweging genomen. We kiezen er als Zwijsen College voor om in te spelen op de vraag van onze omgeving om leerlingen enthousiast te maken voor een technische opleiding en om ons nog meer te richten op ons bèta-profiel", schrijft directeur Barbara Sol.
Leerlingen in leerjaar 1 van het Fast Lane vwo+ kiezen al drie jaren in groten getale voor het plusvak natuurwetenschappen. Het aantal leerlingen dat de afgelopen jaren koos voor de klassieke talen liep sterk terug. "Met dit besluit waarborgen we de brede keuzemogelijkheden in de regio waar het gymnasiumonderwijs al ruim vertegenwoordigd is en bieden we onze leerlingen een toekomstbestendig diploma met een goede aansluiting op het vervolgonderwijs", besluit Barbara.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant