Afbeelding

4H: WEC is de nieuwe koploper van de vierde klasse H, SCMH slaat met tien man terug

112 675 keer gelezen

OSS/MEIJERIJSTAD/UDEN| WEC mag zich vandaag de eenzame koploper van de vierde klasse H noemen. Een knappe tussentijdse prestatie van trainer Bas van de Veerdonk en zijn mannen. Zelf wonnen de mannen uit Eerde/Wijbosch met 0-2 bij NLC'03 terwijl FC Schadewijk zichzelf in de voet schoot door tegen tien Mariaheidenaren alsnog een 1-3 voorsprong weg te geven: 3-3. Cito won spectaculair met 4-3 van FC Uden.

In Lith was WEC negentig minuten de bovenliggende partij. Trainer Bas van de Veerdonk: "Eigenlijk zijn we geen seconde in de problemen gekomen. NLC'03 werd alleen dreigend als ze een corner of vrije bal kregen. Dan brengen ze veel fysiek in de zestien meter." WEC had wel het gelukje dat na een corner van Mark Smits de gastheren de bal zelf in eigen doel werkten: 0-1. Dit gebeurde al na een kwartier en dat is uiteraard een lekker zetje in de rug. Op slag van rust miste Julian van Tiel een dot van een kans toen de doelman een schot van Kaounda Leermakers loste. Tien minuten voor tijd revancheerde Van Tiel zich door op fraaie wijze de 0-2 van Steef Rovers voor te bereiden. Tussendoor had WEC eerder het duel moeten beslissen maar uiteindelijk kwam het dus toch goed.

SCMH - FC Schadewijk 3-3
Giel van Orsouw (Trainer FC Schadewijk): "Als je vier minuten voor tijd nog met 1-3 voorstaat en de tegenstander speelt met tien man dan mag je dat niet meer weggeven. Wij hebben kansen gemist, daar word je akelig van. Dan geven we het vervolgens nog weg ook. Dat is best triest, dat mag je best weten." Het was een enerverende middag in Mariaheide met na een half uur een rode kaart voor SCMH-speler Bob van de Berg. Trainer Fred Donkers: "Wij vonden het zwaar gestraft. Okay, het was een sliding maar die jongen van Schadewijk ging enorm tekeer. Wij konden niet zien of hij wel werd geraakt. Maar goed, de scheids beslist." De bezoekers waren daarvoor al via Younesse Ettahouri op 0-1 gekomen waarna Pieter van de Velden de 1-1 aantekende. Na de pauze leken de Ossenaren door te drukken. Bilal El Ghazaoui mocht een strafschop nemen waarna het 1-2 werd. Toen invaller Benji Dua de 1-3 scoorde leek het gelopen. Donkers: "Ik ging toen 1 op 1 spelen want we hadden niets meer te verliezen. Dan verlies je maar met grotere cijfers. We weten dat zij een fantastische voorhoede hebben maar in de omschakeling weleens steken laten vallen. Daardoor kregen we ook nog kansen." In de slotfase ging het fout voor de Ossenaren die zelf verzuimden om de wedstrijd te beslissen. Van Orsouw: "Dat was niet normaal. Je moet het gewoon uitspelen en de juiste man in stelling brengen." Pieter van de Velden benutte een vrije trap voor de 2-3. Doelman Martin Roelofs was hierbij niet compleet schuldenvrij. In de laatste seconde werd Roy van de Boogaard gevloerd en mocht Koen van Asseldonk vanaf elf meter 3-3 maken. Van Orsouw: "De scheidsrechter geeft een strafschop, dat is zijn goed recht. Dan moeten wij daarover niet gaan 'ouwe nelen'. De scheids beslist, klaar. De overtreding werd wel buiten het strafschopgebied gemaakt maar hij legt hem op de stip. Dan moet je dat accepteren."

Avesteyn - Nulandia 1-3
Nulandia toonde zich in Dinther superieur, dat gaf ook Avesteyn-coach Hugo van de Sande ruiterlijk toe. Van de Sande: "We hadden echt helemaal niets in te brengen vandaag. Het had ook 1-6 of 1-7 kunnen worden. Dit is echt de beste ploeg van de klasse denk ik. Ze hebben veel ervaring, daar konden wij met onze jonkies vandaag niet tegenop. Geen schande overigens." Het was Marco van Lokven die na ruim een kwartier op aangeven van Rens Rovers 0-1 maakte. Daarvoor had Tom van de Ven al de paal geraakt. Na de thee scoorde Van de Ven op assist van wederom Rovers alsnog de 0-2. Van Lokven ging er vervolgens op aangeven van Nicky van de Heijden vandoor en zette de 0-3 op het bord. De pijp was leeg bij een moegestreden Avesteyn maar uiteindelijk redde Joost van Vugt toch nog de eer: 1-3. Van Vugt kreeg daarna ook nog een dikke kans op 2-3 maar op de zege van Nulandia viel niets af te dingen.

RKKSV - Vorstenbossche Boys 2-4
Een hele fraaie zege voor Vorstenbossche Boys in Kruisstraat. Trainer Ruud Fleskens: "Er zit een enorme goede drive in het team momenteel. Vandaag speelden we echt sterk, we wonnen verdiend. Ik ben echt trots op dit elftal." Na een minuut of twintig was het Perry Dominicus die Marvin van Heeswijk bediende waarna het een tel later 0-1 stond. Vlak na de hervatting betekende een fraaie lob van Noud Donkers de 0-2. Vorstenbosch voetbalde echt lekker en trad aan als een hecht collectief. Na een prima actie van Johan van Malsen was het Jordy van Kessel die het duel na een uur al besliste: 0-3. De gastheren kwamen echter toch weer terug toen de bezoekers zich achterin een foutje dachten te kunnen permitteren: 1-3. Uiteindelijk stelden de gasten toch weer orde op zaken. Invaller Leen van Kessel werd onderuit gehaald waarna Jordy van Kessel de 1-4 vanaf elf meter realiseerde. Uiteindelijk werd het nog 2-4 maar dat deed er amper toe. Vorstenbossche Boys is prima bezig de laatste weken. Fleskens: "Als we een beetje compleet zijn dan hebben we best een aardig stelletje hoor."

Maliskamp - VOW 4-0
De eerste dikke kans was voor de bezoekers uit Zijtaart maar Pim van Riel wist niet te scoren. Het was vervolgens Maliskamp dat vanuit een vrije trap wel het net vond: 1-0. VOW bleef echter gelijkwaardig en dus automatisch in de wedstrijd. Na ruim een uur viel echter de beslissing toen Maliskamp 2-0 maakte. Het duel was gelopen, VOW kon geen vuist meer maken. Uiteindelijk werd het nog 4-0, de laatste goal viel uit een corner.

FC De Rakt - Festilent 0-3
De gasten waren vooral na de pauze de betere ploeg maar de doelpunten vielen pas in de absolute eindfase. De eerste helft was gelijkwaardig met een FC De Rakt dat in de openingsfase een paar grote kansen kreeg. Jur van de Broek en Harm van Kessel hadden in die fase de 1-0 op de schoen. Trainer Jos van de Els: "Over heel de wedstrijd gezien hebben we terecht verloren dus ik kan leven met deze nederlaag. Dit in tegenstelling tot vorige week toen we bij FC Uden geheel onnodig verloren vanwege een paar persoonlijke fouten. Vandaag was het anders, Festilent was na rust de betere." Uiteindelijk werd er pas twaalf minuten voor tijd gescoord maar alsnog werd het met 0-3 nog een behoorlijke uitslag. Willem van de Loop scoorde twee keer terwijl ook Niels van de Brand het net vond.

Cito - FC Uden 4-3
FC Uden-trainer Eus Marijnissen had zijn mannen nog zo gewaarschuwd voor de korte corner van Cito. Marijnissen: "Ik hamerde erop dat ze er kort op moesten zitten als Cito een corner kort nam. Toch ging het in de laatste minuut fout toen Cito dit zo deed en wij niet goed stonden op te letten. De bal werd vervolgens bij de tweede paal bij iemand op zijn hoofd gelegd....4-3. Dat is zuur." Het was FC Uden dat in Oss op 0-1 kwam toen Umer Tahan al na twaalf minuten scoorde.  Het was echter Cito dat vanaf elf meter terugsloeg: 1-1 via Alper Allici. Via een actie van Mindaugas Kalonas, afgerond door Alper Alici, kwamen de lekker voetballende gastheren op 2-1. Trainer Yavuz Demirci: "In de eerste helft tikten wij FC Uden echt van het kastje naar de muur. Niet normaal." FC Uden bleef echter loeren op de omschakeling en kon profiteren van de ruimtes. Mike van Lierop scoorde zodoende 2-2 na en steekbal van Mehmet Gurbuz. Marijnissen: "Daarna kon Mike ook nog 2-3 maken maar dat ging niet door." Na de pauze was het uitblinker Kalonas die op fraaie wijze 3-2 maakte. De Udenaren bleven echter geloven in een goede afloop. Ze knokten voor elke meter. Invaller Stan Wassenberg maakte 3-3 maar uiteindelijk kon Cito dus toch winnen. Het was Kadir Kartal die zich kroonde tot het absolute feestvarken door 4-3 te maken. Zuur voor FC Uden maar wel verdiend voor Cito volgens de trainer. Demirci: "Ja dat vind ik wel. Het begint nu goed te lopen, volgende week krijgen we ook nog eens Murat Korkmaz terug van een schorsing plus een Litouwse doelman."

Vierde klasse H:
Avesteyn - Nulandia 1-3
Cito - FC Uden 4-3
Maliskamp - VOW 4-0
NLC'03 - WEC 0-2
FC De Rakt - Festilent 0-3
RKKSV - Vorstenbossche Boys 2-4
SCMH - FC Schadewijk 3-3

1. WEC 10-23   
2. Nulandia 10-22
3. Festilent 10-22   
4. FC Schadewijk 10 -21         
5. SCMH 10-16        
6. Avesteyn 10-15         
7. RKKSV 10-15      
8. Maliskamp 10-14        
9. NLC'03 10-13      
10. Vorstenbossche Boys 10-10        
11. Cito 10-9      
12. FC Uden 10-9    
13. FC De Rakt 10-8        
14. VOW 10-1   

Festilent - FC Uden     
Nulandia - NLC'03     
FC Schadewijk - FC De Rakt     
SCMH - RKKSV     
Vorstenbossche Boys - Avesteyn     
VOW - Cito     
WEC - Maliskamp

WEC is de nieuwe koploper na winst in Lith: 0-2. (Foto's: Sjaak Pijnenburg)
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant