Afbeelding

Bezoekers Blauwe Kei genieten van excursie

Kunst en cultuur 942 keer gelezen

VEGHEL | Ruim 40 bezoekers van Theater De Blauwe Kei uit Veghel zijn op vrijdag 1 december op excursie naar Amsterdam geweest. Dit gebeurde in het kader van het programma Op de huid, dat het Veghelse theater al sinds 2011 programmeert in de Kleine Zaal. Wie een serie Op de huid boekt, wordt twee maal per jaar uitgenodigd om deel te nemen aan een excursie.

Ditmaal werd er een bezoek gebracht aan Amsterdam. De excursie startte met een lunch bij restaurant De Smoeshaan. Vervolgens werd de lunchvoorstelling van Steef de Jong bezocht. Deze voorstelling, Steef's operette uurtje, is de eerste voorstelling van de twee die Steef maakt over de mythe van Orpheus en Eurydice. De tweede voorstelling; Orfeo, een drama van karton, is zaterdag 24 april te zien De Blauwe Kei. Na afloop van deze lunchvoorstelling verzorgde Steef speciaal voor De Blauwe Kei een nagesprek.

Hierna vervolgde de groep hun weg naar het Amsterdamse muziektheatergezelschap Orkater, waar zij de dag afsloten met een bezoek aan de repetitie van het stuk Woiski vs. Woiski, over het tragische levensverhaal van vader en zoon Woiski. De Surinaamse muzikanten die met hun muziek furore maakten, maar moesten zien te overleven in het witte Nederland. "De excursie was wederom een succes. Goede organisatie, mooie voorstelling van Steef de Jong en een veelbelovend kijkje in de keuken van Orkater", aldus een van de deelnemers aan de excursie.
Theater De Blauwe Kei biedt elk seizoen twee series Op de huid aan; vijf voorstellingen in de Kleine Zaal voor 50 euro. Beide series zijn uitverkocht.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant