Franzel luistert aandachtig naar de mensen die hem afgelopen maandag toespraken (Foto's: Ad van de Graaf).
Franzel luistert aandachtig naar de mensen die hem afgelopen maandag toespraken (Foto's: Ad van de Graaf).
+ FOTO'S

Fränzel neemt afscheid van Meierijstad: 'Jullie hebben goud in handen'

Algemeen 1.722 keer gelezen

SINT-OEDENRODE | Waarnemend burgemeester Marcel Fränzel heeft afgelopen maandagavond officieel afscheid genomen van de gemeente Meierijstad. Vandaag (dinsdag) is zijn laatste werkdag. De eerste burgemeester van Meierijstad, daarvoor was hij al even waarnemend burgemeester in Veghel, blikt terug op een fantastische tijd. 

Fränzel heeft het enorm naar zijn zin gehad in Meierijstad. "Het bruist van de feesten en partijen. Het verengingsleven is zeer actief en verder zijn er een paar grote evenement die echt tot de verbeelding spreken. Denk daarbij aan 7th Sunday en Harmony of Hardcore, Paaspop, maar ook de Buffelrun in Boerdonk. Ook de verschillende herdenkingen hebben een grote indruk op me achtergelaten." De eigenheid van de dertien kernen is niet of nauwelijks aangetast, vindt Fränzel. "Of je nu kijkt naar Boerdonk of naar Zijtaart. Het zijn stuk voor stuk dorpen met een eigen identiteit. Of het nu een dorpsauto is, een speelfilm of een gemeenschapshuis. Het wordt allemaal in eigen beheer geregeld." De grote rol van de rooms-katholieke kerk heeft ook indruk op hem gemaakt.

Hoofdprijs
Van de Veghelaar heeft Fränzel genoten. "Mouwen opstropen en er samen iets van maken. Aan de ene kant is er ruimte voor feest, maar er wordt ook keihard gewerkt", stelt hij vast. Fränzel, die zelf niet uit Brabant komt, paste zich snel aan. Tijdens carnaval zong hij in bijpassende kledij verschillenden mensen toe. Het leverde hem een boel leuke reacties op. "Voor mij was Veghel en daarna Meierijstad de hoofdprijs voor een waarnemend burgemeester. Ik heb de baby zien opgroeien en geef het met goed vertrouwen door aan Kees van Rooij. Jullie hebben goud in handen. Koester dat en bouw verder. "
Zelf gaat Fränzel zich niet vervelen. "Ik heb nog vier klussen lopen. In de toekomst zou ik het leuk vinden om weer als waarnemend burgemeester aan de slag te gaan." Waar? Het liefste in Brabant. "Brabant heeft absoluut mijn voorkeur", besluit hij lachend.  

Lees het complete afscheidsinterview met Marcel Fränzel in de Stadskrant Veghel van woensdag 6 december.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant