Scholarshippers: Floor Hoogstede, Jasper Damsma, Michael Hendrick en Timo van Dalsum.
Scholarshippers: Floor Hoogstede, Jasper Damsma, Michael Hendrick en Timo van Dalsum.

De Krajicek Indoor Sportweek wil kinderen laten sporten

Sport 1.168 keer gelezen

VEGHEL | Jongerencentrum De Kluis en Veghel Gezond Sportief organiseren in samenwerking met de Krajicek Foundation een indoor sportweek in de sporthal van basisschool De Vijfmaster in Veghel. "Kinderen uit groep 7 en 8 kunnen kiezen uit drie sporten. De sportdagen zijn op maandag 11, woensdag 13 en donderdag 14 december en beginnen na schooltijd", laat Lionel Saidjan, jongerenmedewerker van De Kluis, weten

De drie sporten die zijn centraal staan zijn op maandag basketbal, op woensdag freerunning en op donderdag bootcamp. Lionel vertelt dat deze sporten niet zomaar zijn gekozen. "We hebben een onderzoekje gehouden in verschillende groepen 7 en 8. Een van de vragen was: 'wat missen jullie? Daaruit kwam naar voren dat de jeugd graag wil basketballen en freerunnen. Bootcampen is momenteel populair dus die hebben we zelf toegevoegd aan het programma. Naast het bootcampen is er ook een voetbalclinic te volgen op donderdag." De freeruntraining wordt gegeven door Bart van der Linden. "Hij is wereldkampioen. Dus van een betere kun je het niet leren. Op maandag krijgen we hulp van een basketballer", zegt Lionel.

'Wij willen kinderen laten sporten'
De indoor sportclinics beginnen om 15.00 uur en duren tot 17.00 uur. "Alle leerlingen zijn welkom", vertelt Lionel. "Mocht je 15.00 uur niet halen dan sluit je wat later aan. Wij willen kinderen laten sporten. Daar gaat het ons om." De activiteiten in de sporthal van de Vijfmaster worden begeleid door scholarshippers van de Krajicek Foundation. Zij vervullen een rolmodel voor de kinderen in de wijk. Lionel is er zelf vast en zeker ook te vinden. "Het is een mooie gelegenheid voor de jeugd om kennis te maken met sporten die ze niet elke dag beoefenen", besluit de jongerenmedewerker.

Aanmelden kan via krajicekveghel@gmail.com. Zet er even bij hoe oud je bent en welke dag je langskomt. Drinken en fruit worden geregeld.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant