Afbeelding

Ijspret voor iedereen! Kom Curlen op de Markt in Veghel

Algemeen 1.557 keer gelezen

VEGHEL | Iedereen kan dit jaar genieten van ijspret, ook zonder schaatsen. Vanaf 7 tot en met 30 december kun je nu ook Curlen in Veghel, Uiteraard in een prachtig ijspaleis op de Markt.

Curlen is al sinds 1998 een Olympische sport. Je speelt met twee teams tegen elkaar. Het doel is om zoveel mogelijk stenen dichter bij het centrum van de cirkels (in sporttermen het Huis) te krijgen dan de tegenstander. Het team dat het best in de roos gooit, scoort de punten. Je kunt het vergelijken als een combinatie van bowlen en Jeu de Boules, maar dan op het ijs.

Veilig 
"Een leuke uitdaging, maar vooral veel gezelligheid", zegt Curlingmeester Henk van der Burgt lachend. "We hebben dit jaar gekozen voor extra ruime tijden voor het curlen en de ijsbaan hiervoor opengesteld ook na de normale openingsuren." Zo zijn er banen beschikbaar vanaf 17.00 uur en als je met een grotere groep wil komen kun je van 21.00 uur tot 22.30 huur vier banen tegelijkertijd afhuren. Per baan speel je met maximaal acht sportievelingen. Leuk om te doen met vrienden, collega's, de buurtverenigingen of sportclub. "Iedereen kan meedoen, je hebt geen speciale ervaring nodig en het is veilig. Je gooit vanaf een rubberen mat en we hebben gelukkig lichtere stenen dan de officiële stenen die twintig kilo wegen", vertelt Rob Verhagen, ook Curlingmeester dit jaar. Er zijn wel een paar trucjes; door de steen een draaiing te geven kun je hem naar rechts of links sturen. Ook is je tactiek belangrijk door bijvoorbeeld voorzichtig plaatsen of een steen van de tegenstander weg te kaatsen. Banen zijn vanaf heden te boeken op www.veghelonice.nl. Vol is Vol.

De Veghelse ijsbaan op de Markt wordt donderdag officieel geopend. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant