Cursus: Overheid gaat digitaal

Algemeen 264 keer gelezen

VEGHEL | De overheid gaat digitaal. Daarom organiseert Bibliotheek Veghel de cursus 'Digisterker: werken met de elektronische overheid'. De cursus is bedoeld voor mensen die willen leren hoe ze via internet gebruik kunnen maken van alle diensten van de overheid.

De cursus Digisterker gaat over het aanvragen van een DigiD en het veilig gebruik daarvan. Ook leert men hoe je handig informatie kunt vinden en hoe iets makkelijk is aan te vragen. De cursus duurt drie ochtenden. In het werkboek bij de cursus wordt gewerkt met voorbeelden van de website van de gemeente Meierijstad. Na afloop ontvangt men een certificaat.

Deze cursus is bestemd voor mensen die al wel met internet kunnen omgaan. Er kunnen maximaal acht deelnemers meedoen per cursus. Zo kan er genoeg aandacht worden besteed aan vragen. Digisterker wordt gegeven in Bibliotheek Veghel op woensdagochtenden van 10.00 uur tot 12.30 uur op de volgende data: 17 januari, 31 januari en 7 februari.

De cursus is gratis. Het bijbehorende werkboek kost 15 euro, te betalen op de eerste cursusdag. Aanmelden kan via: www.bibliotheekveghel.nl of aan de balie in de bibliotheek. Interesse, maar nog niet voldoende digitale vaardigheden? Dan kan men in de bibliotheek terecht voor de cursus Klik & Tik.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant