Afbeelding
FOTO'S & VIDEO

Dorpsquiz zet Veghel op zijn kop: 'Het enthousiasme is geweldig'

Algemeen 4.513 keer gelezen

VEGHEL | De spanning en spelvreugde gierden vrijdagavond al ver voor 19.00 uur door de gangen van de bibliotheek. De Veghelse Quiz 2017 is om 19.00 uur officieel van start gegaan. Tot 23.00 uur vanavond staat heel Veghel in het teken van de dorpsquiz. Er doen maar liefst 131 teams mee. De grote vraag? Wie volgt Your mom's favorite team op en mag zich een jaar lang het slimste team van Veghel noemen. De feest- en uitslagenavond is op 20 januari.

Natasja de Groot, de motor achter de organisatie, is vooral opgelucht. Alles is uitgeprint en uitgedeeld. Nadat ze de menigte had toegesproken kon de Veghelse Quiz echt van start. Het ophalen van de tassen ging in rap tempo en hier en daar werd er zelfs wat geduwd. Natasja vertelt dat deelnemers niet te lang moeten treuzelen. "Alleen in het quizboekje staan al 61 vragen. Dat is dus exclusief de doe-opdrachten. De tijd gaat een belangrijke rol spelen", voorspelt ze. 

Rekenvragen
Natasja vindt de quiz moeilijker dan vorig jaar. Dat komt onder andere door de blokjes rekenen en muziek. "De rekenvragen zijn gemaakt door een student wiskunde. Ik snap er helemaal niks van", lacht ze. Het blokje muziek is een stuk uitgebreider dan vorig jaar. "Onze collega Hans heeft er echt werk van gemaakt. Wij hebben zelfs de vragen nog iets simpeler moeten maken. Het was in eerste instantie te pittig." 


Verder wordt er een beroep gedaan op de creativiteit van de deelnemers. Op de 'KOM-borden' (de nieuwe elektronische informatieborden) staat overigens al weken een tip.

Buitenopdrachten
Ook zitten er dit jaar weer een aantal buitenopdrachten bij. De ijsbaan valt daar niet onder. Natasja legt uit: "Het was pas laat zeker dat het allemaal doorging. Volgend jaar willen we wel iets met de ijsbaan doen." Wel moeten de teams dit jaar langs bij een Veghelse café en bij een verswinkeltje in het centrum. "Ook in bieb is er van alles te beleven en te zien", zegt Natasja cryptisch. Ze vervolgt: "Voor de opdracht in de raadszaal zou ik iemand sturen met een goed gehoor." 

Paniek
Dat de quiz leeft in Veghel is een understatement. Natasja begint te glunderen: "Het brengt mensen samen en het enthousiasme is geweldig. De organisatie is daar heel blij mee. Ook de samenwerking met het centrum is goed." Zelf beleeft ze de quiz vooral in de bibliotheek. "Er is geen reden tot paniek. Alles is geregeld. Twitter met zijn alle mee, zodat we #vq2017 trending maken. Je moet de digitale kanalen sowieso goed in de gaten houden." 

'Wees voorzichtig'
Sommige teams zochten hun toevlucht in een naburige horecazaak of racete direct naar huis. Natasja wil iedereen nog één ding op het hart drukken. "Wees alsjeblieft voorzichtig. Natuurlijk is het een wedstrijd, maar het moet wel leuk blijven", besluit ze.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant