Winst voor De Korfrakkers bij Spes Archieffoto Peter Kuijpers

Korfrakkers gaat door met winnen en pakt koppositie

Sport 503 keer gelezen

GROESBEEK - Bar en boos waren de weersomstandigheden. De sneeuwbuien en code oranje trotserend reden de dames in ruim anderhalf uur vanuit Erp naar Groesbeek om te korfballen tegen Spes. Door de winst klommen de Erpsen naar de koppositie van de zaalcompetitie

Omdat de voorbereiding op de wedstrijd niet optimaal was, kwam de wedstrijd moeizaam op gang. Pas in de zesde minuut werd er twee keer gescoord. Eerst 1-0 voor Spes, meteen gevolgd door de gelijkmaker door een afstandsdoelpunt van Ingrid Claasse.  De voorsprong werd uitgebouwd tot 1-4 door schoten van  Lucie van de Akker, Maud Beekmans en een strafworp van Jet van Gerwe. Door onder andere de sterke rebound van Spes  kwam de ruststand  niet verder dan 4-7.

Topper
In de tweede helft was de Erpse organisatie verdedigend aangescherpt. Voor de neutrale toeschouwer was de wedstrijd niet boeiend om naar te kijken. De Korfrakkers kwam niet meer in de problemen en kon op de juiste momenten de doelpunten maken.  De eindstand werd 7-14 voor de Erpsen. Omdat koploper Rosolo verloor van DDW is De Korfrakkers de nieuwe lijstaanvoerder in de Topklasse. Volgende week staat een thuiswedstrijd op het programma en gelijk een topper. De Korfrakkers speelt dan tegen Be Quick uit Nuland om 14.55 uur in Sporthal Ter Aa in Erp