Jumbo steunt de Veghelse basisscholen.
Jumbo steunt de Veghelse basisscholen.

Basisscholen sparen zich rijk

Algemeen 2.114 keer gelezen

VEGHEL | Bij de Jumbo in Veghel was afgelopen vrijdag de uitreiking van de cheques voor de scholen die mee hebben gedaan aan de actie 'Sparen voor je School'. Maar liefst twaalf basisscholen uit Veghel, Keldonk. Boerdonk en Zijtaart deden mee aan deze actie georganiseerd door de Veghelse supermarkt. 

De opzet was simpel. Alle klanten die bij één van de drie Jumbo winkels in Veghel boodschappen deden, kregen per 10 euro aan boodschappen een actievoucher. Deze mochten zij dan doneren aan een school naar keuze. In totaal was er 6 duizend euro te verdelen en hoe meer vouchers een school verzilverd had, des te groter was hun aandeel uit de prijzenpot.

Uitslag
Van iedere school was er een delegatie uitgenodigd om bij de uitreiking van de cheques aanwezig te zijn. De uitreiking vond plaats in een grote zaal boven de Foodmarkt. Vol verwachting verzamelden de kinderen en begeleiders zich in de zaal, want niemand wist tot dat moment de uitslag nog.
Sommigen waren dan ook erg verbluft toen zij uiteindelijk te zien kregen hoeveel geld zij voor de school hebben opgehaald. Dit geld kan gespendeerd worden in een speciale webshop om bijvoorbeeld nieuwe spullen aan te schaffen voor de school.

Grootverdiener
Michael Klaassen, Ton Janssen en Oskar Martens, de drie filiaalmanagers van de Jumbo winkels, maakten samen de bedragen bekend. In totaal zijn er meer dan 100.000(!) vouchers verzilverd. Grootverdiener van de actie was Basisschool 't Ven uit Veghel. Zij gingen terug naar school met een cheque ter waarde van 860,12 euro.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant