Het ging er fel op, maar het was vooral een gezellige boel.
Het ging er fel op, maar het was vooral een gezellige boel.
+ VIDEO

Curlingbanen in Veghel voor het eerst gebruikt

Sport 3.600 keer gelezen

VEGHEL | Eigenlijk hadden ze van 19.00 uur tot en met 22.00 uur tennisles bij TV Frisselstein in Veghel, zoals iedere maandag. In verband met de sneeuw was dit afgelopen maandag niet mogelijk. Stilzetten was echter geen optie. De groep bestaande uit ongeveer twintig sportievelingen maakte voor het eerst gebruik van de curlingbanen van Veghel on Ice.

Thijs Jonkers, één van de tennistalenten, huurde zondag in een spontane actie twee curlingbanen af. "Ik vond het een mooi alternatief en de rest blijkbaar ook. Zelfs onze trainer deed mee." Er werd een heus toernooitje gehouden in het ijspaleis op de Markt.Thijs blikte tevreden terug: "Een prima oplossing. Het was gezellig en er werd wel degelijk gestreden om de overwinning. Het ziet er misschien eenvoudig uit, maar je gooit al gauw te hard", zegt hij. Er werd ondertussen genoten van een biertje, glühwein of warme chocomel. 

Paul de Visser ziet dat het goed is en steekt zijn duim omhoog.
 
Olympische sport
Curlen is al sinds 1998 een Olympische sport. Je speelt met twee teams tegen elkaar. Het doel is om zoveel mogelijk stenen dichter bij het centrum van de cirkels (in sporttermen het Huis) te krijgen dan de tegenstander. Het team dat het best in de buurt van het Huis gooit, scoort de punten.

Veilig
"Een leuke uitdaging, maar vooral veel gezelligheid", zegt curlingmeester Henk van der Burgt lachend. "We hebben dit jaar gekozen voor extra ruime tijden voor het curlen. De ijsbaan wordt hiervoor opengesteld, ook na de normale openingsuren." Zo zijn er banen beschikbaar vanaf 17.00 uur en als je met een grotere groep wil komen, kun je van 21.00 uur tot 22.30 huur vier banen tegelijkertijd afhuren. Thijs en consorten huurden afgelopen maandagavond twee banen. 

Merel Barten veegt zich een ongeluk.

Per baan speel je met maximaal acht sportievelingen. "Iedereen kan meedoen. Je hebt geen speciale ervaring nodig en het is veilig. Je gooit vanaf een rubberen mat en we hebben gelukkig lichtere stenen dan de officiële stenen die twintig kilo wegen", vertelt Rob Verhagen, ook curlingmeester.


Sara van Asseldonk in opperste concentratie. 

De banen zijn te boeken op www.veghelonice.nl. De Veghelse ijsbaan op de Markt is dagelijks geopend tot en met 7 januari.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant