Afbeelding

Financieel spreekuur voor studenten

Algemeen 826 keer gelezen

VEGHEL/UDEN | ROC de Leijgraaf start met ingang van 2018 met een financieel spreekuur voor studenten, die elke woensdagmiddag op de locatie Veghel terecht kunnen met al hun vragen over geld en financiën. Het financieel spreekuur is een gezamenlijk initiatief van De Leijgraaf, Ons Welzijn en de gemeenten Uden en Meierijstad. Ook wordt in Veghel gestart met MoneyWays, een nationaal lesprogramma voor armoede- en schuldenpreventie.

Het financieel spreekuur is niet alleen bedoeld voor jongeren met geldproblemen. Studenten kunnen er ook terecht met vragen over studiefinanciering of andere geldzaken. Het financieel spreekuur wordt vanaf 10 januari elke woensdagmiddag verzorgd door sociale raadslieden van Ons Welzijn. Zij helpen studenten met het maken van een schuldenoverzicht en betalingsachterstanden, maar geven ook advies over begrotingen maken, geld sparen of het regelen van financiën voor wie op kamers wil. Studenten met schulden kunnen anoniem terecht op het spreekuur.

MoneyWays
In Veghel wordt in het nieuwe kalenderjaar ook een begin gemaakt met MoneyWays, een nationaal lesprogramma voor armoede- en schuldenpreventie onder jongeren. Het lesprogramma, ontwikkeld door Diversion en het Nibud, maakt geldzaken en financiële problematiek bespreekbaar in schoolklassen.
Het financieel spreekuur was aanvankelijk een project van de gemeente Uden, Ons Welzijn en De Leijgraaf, maar gaat nu ook deel uitmaken van een pakket maatregelen dat de gemeente Meierijstad wil nemen tegen armoede. Zo moet de gemeente onder meer een armoedeambassadeur krijgen, die zich fulltime gaat bezighouden met armoedebestrijding.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant