Wordt er zondag gevoetbald?
Wordt er zondag gevoetbald? Foto's Peter Kuijpers

Test voor medekoploper Sparta'25 bij Boekel Sport, Nijnsel wil in het linkerrijtje 2018 in

Voetbal 551 keer gelezen

Van de twee koplopers Sparta'25 en DAW zou Sparta'25 de 'makkelijkste' tegenstander hebben. Dit is natuurlijk je reinste scorebordjournalistiek. Puur cijfermatig klopt het wel, maar in voetbal valt alles anders uit. De wedstrijd Vlijmense Boys – Avanti'31, dat uit moet naar Vlijmense Boys zondag, is omgezet met een thuiswedstrijd voor de Schijndelaren in verband met een zeskamp.

Door: Peter Kuijpers

Dé vraag of er zondag überhaupt gevoetbald kan worden. Op het moment van het schrijven van deze proza geeft het NOS journaal code rood. Feit is wel dat de KNVB voor het amateurvoetbal afgelopen zondag de enige wijze beslissing nam die mogelijk was door het totale programma te skippen. Het programma overigens dat afgelopen zondag in zijn totaliteit werd afgelast is voor de eerste klasse tot en met de vijfde klasse verplaatst naar inhaalzondag van 18 februari de week na carnaval. De wedstrijd Nooit Gedacht – Handel, die eerder was afgelast, is verplaatst naar 6 mei. We horen het u zeggen: wat..? Opvallend dat in ieder geval.



Tomek Kuijpers minst gepasseerde doelman in 3D (Foto Lea Verbruggen)

Volkel – Berghem Sport
Volkel ontvangt zondag Berghem Sport. Het team uit Berghem heeft zich uit de negatieve spiraal gewrongen. De stand op de ranglijst is echter nog allerbelabberdst. Een puntje op de Eeuwsels zou prima zijn.  Dat zal ook de insteek zijn van trainer Dennis Kroes met zijn team. Volkel, waar doelman Tomek Kuijpers pas vijf maal de bal uit het net moest halen, heeft de minst gepasseerde verdediging uit 3D. Daar tegenover staan slechts twaalf gescoorde doelpunten wat weer aan de magere kant is voor een ploeg uit de top-3. Toegegeven dat je voor 1-0 net zoveel punten krijgt als voor 7-1 kan scheidsrechter Straatman uit Uden het wederom per fiets af. Eerder was hij al scheidsrechter bij het duel op 3 december tussen Volkel en Vianen Vooruit.

Tom van Dalen: "Zondag hebben wij als team mee gedaan aan de kerstbingo en samen AJAX-PSV gekeken. Dus goed ingevuld, nu op naar zondag de laatste wedstrijd van dit kalender jaar. Een bewogen jaar voor Volkel. Dit willen wij dan ook goed afsluiten. Berghem Sport is voor ons altijd een lastige tegenstander. De stand is vertekend als je naar de individuele kwaliteiten kijkt. Zoals ik al heb aangegeven in het vorige stukje hebben we moeite met doelpunten maken en daar gaat het om in het voetbal. Daar gaan we weer op trainen en zoals Volkel betaamt gaan we weer vol op de aanval spelen." 

Boekel Sport – Sparta'25
De medekoploper komt zondag naar Boekel. De Boekelaren lijken het dipje weer te boven en kunnen dat zondag bewijzen als traditieclub Sparta'25 naar Sportpark De Donk afreist. Een sterke verdediging die dit jaar slechts zeven doelpunten incasseerde en na DAW de het meest scorend is. Dat is volgens Sparta'25 volger Peter Bussers wel het meest opvallend in vergelijk met andere seizoenen.  Sparta'25 speelt donderdag eerst nog het bekerduel uit bij Sportclub Irene in Tegelen. Boekel Sport bekert ook en treft Hoofdklasse O.S.S.'20, maar die wedstrijd, voor de volgende ronde, is pas vastgesteld op donderdag 22 februari. Om 14.15 uur fluit scheidsrechter Van Dalen voor het begin op De Donk.

Nooit Gedacht – Stormvogels'28
Voor beiden team zaak een wat punten binnen te harken. Geenpaniek, dat zeker niet, maar verlies kan zo een duikeling naar de rode lantaarn betekenen. De verschillen met de nummer acht Stormvogels'28 en laatste Berghem Sport is slechts twéé punten! Trainer Wolf Wannet besteedde zijn voetballoze zondag met een bezoek aan de Amsterdam Arena en zag Ajax – PSV. Wannet: "Dat was leuk al was ik liever met Nooit Gedacht naar Nijnsel gegaan. De kans dat er op natuurgras gespeeld gaat worden zondag lijkt me erg klein, maar we gaan ons toch zo goed als mogelijk voorbereiden op de laatste wedstrijd voor de winterstop. We willen het jaar natuurlijk goed af sluiten en dan het liefst met een overwinning. Qua blessures en schorsingen niks nieuws in Geffen deze week. We missen nog steeds veel spelers maar de elf die er wel staan moeten goed genoeg zijn om van Stormvogels'28 te winnen. Wel komt ons de winterstop goed uit, hopelijk zijn een aantal jongens dan weer terug en kunnen we met een bredere groep de competitie hervatten."

Hapse Boys – Vitesse'08
De Berkte en de Heijkuul liggen een kilometertje of zes uiteen. Dus kunnen we spreken van een derby. Beide ploegen kijken terug op een goed resultaat in de voorlaatste wedstrijd. De Boys van Johan Vullings kegelde Stormvogels'28 omver en Fabian Krebbers hield het in Boekel keurig op een 1-1 gelijkspel met zelfs winstkansen. Trainer Johan Vullings : "Als het weer en veld het toelaten dan spelen we zondag thuis tegen Vitesse '08. Zo ja, dan gaan wij er natuurlijk alles aan doen om de eerste seizoenshelft goed af te sluiten. De groep is fit en iedereen wil spelen. Dat betekent dat er weer keuzes gemaakt moeten worden. Uiteindelijk is het belangrijkste dat we met een positief resultaat de winterstop in kunnen." De scheidsrechter van dienst in Haps zondag is de Heer Teunisz en die fluit om 14.15 uur voor aanvang.

Olympia'18 – Nijnsel/TVE
Een ontmoeting tussen twee concurrenten uit het linkerrijtje. Bij winst nemen de Nijnselaren afstand van Olympia'18. Nijnsel verloor bij Boekel Sport en DAW en bleef thuis steken op één puntje tegen Hapse Boys. Niet echt een geweldig Track Record van de laatste weken. Zondag wordt het zwaar, maar niets is onmogelijk, ook niet in Boxmeer.

Handel – Excellent
Tom Jacobs verlegde afgelopen zondag zijn aandacht naar de huiselijke sfeer en gaf de selectie een dag (ijs)vrij. Jacobs: "We hadden dinsdag en donderdag getraind dan heeft het in mijn ogen niet zo veel zin om een gekunstelde trainingsvorm te bedenken op zondag. Ik ben erg benieuwd of we kunnen trainen deze week gezien de weersvoorspellingen. Zondag thuis tegen Excellent. Een club waar ik weinig van weet maar ze hebben wel al een aantal keren een goede uitslag neergezet. Voor ons een ontzettend belangrijke wedstrijd om uit de gevarenzone te blijven en aan te blijven pikken bij de subtop. Met een fitte gretige groep heb ik daar alle vertrouwen in. Hoe dan ook kunnen we terugkijken op een redelijk succesvolle eerste seizoenshelft met twaalf punten uit acht wedstrijden. Het enige wat jammer is zijn de vele afgelastingen waar we al mee te maken hebben gehad." Dé vraag hoe zal dat zondag zijn en dat is nog zéér twijfelachtig.


Rob van der Ven, trainer van het succesvolle DAW (Foto Ingrid Willems)

DAW – Vianen Vooruit
Voor trainer Rob van der Ven van DAW was het ook wennen met een dagje zonder voetbal afgelopen zondag. Toch werd de voetballoze tijd nuttig besteed. Van de Ven: "Een dagje zonder amateurvoetbal, was inderdaad behoorlijk wennen, maar ook dan kun je als trainer je tijd nuttig besteden. Is het niet met wedstrijden kijken op tv, dan wel met de voorbereidingen op volgende week en de tweede seizoenshelft. Met vijftien punten uit vijf thuiswedstrijden zal de buitenwacht wellicht denken dat we deze ook wel eventjes zullen winnen. Dat dit in deze klasse niet zomaar het geval is, mag duidelijk zijn en dat besef is bij ons dan ook voor honderd procent aanwezig. Wat dat betreft hebben we de wedstrijden tegen Excellent, Hapse Boys en Olympia '18 nog vers in het geheugen. Ik zie in Vianen Vooruit met Niels Voet als trainer een geduchte tegenstander die zijn zaakjes (evenals laatst tegen Volkel) prima voor elkaar zal hebben. Wij kunnen aantreden met een fitte groep en zullen er alles aan doen om ook de laatste wedstrijd voor de winterstop met een overwinning af te sluiten."

Derde klasse C Zuid-1

Avanti'31 - Vlijmense Boys (omgezet)
Zondag zou voor Avanti'31 de uitreis naar Vlijmen zijn. Op verzoek van Avanti'31, in verband met een zeskamp, is de wedstrijd omgezet naar een thuiswedstrijd. De wedstrijd (meldt voetbal.nl) telt voor periode-2. Vlijmense Boys is een wispelturige ploeg die de resultaten afwisselt de laatste weken. De laatste twee wedstrijden gingen verloren. Avanti'31 doet het beter en pakte in de drie recentelijke wedstrijden negen punten en dat telt. Dus om die reden zijn de Avanti'31 mannen zondag in Schijndel favoriet. Na de winterstop op 28 januari is er de superderby der derby's thuis tegen plaatsgenoot Schijndel..

Schijndel/de Wit – Nieuwkuijk
De prestaties van Schijndel zijn bekend en moeten de club zorgen baren. De competitie is nog heel lang, maar toch. Plaats nummer 13 met 6 punten is niet echt om de polonaise te starten. Wilhelmina uit Den Bosch staat daar nog onder met één schamel puntje. Nieuwkuijk is een rechtstreekse concurrent en staat twee punten boven het team van trainer Henry van Alebeek. Alles is gefocust op winst komende zondag op het Zuideinderpark.

Programma derde klasse D voor zondag:
Volkel-Berghem Sport
Boekel Sport-Sparta'25
Nooit Geacht-Stormvogels'28
Hapse Boys-Vitesse'08
Olympia'18-Nijnsel/TVE
Handel-Excellent
DAW-Vianen Vooruit

Programma voor 28 januari 2018
Vianen Vooruit-Nooit Gedacht
Stormvogels'28-Olympia'18
Nijnsel/TVE-Handel
Volkel-Boekel Sport
Vitesse'08-DAW
Berghem Sport-Hapse Boys
Excellent-Sparta'25

Stand derde klasse D:
1. Sparta'25 10-23
2. DAW 10-23
3. Volkel 9-19
4. Nijnsel/TVE 10-14
5. Olympia'18 10-13
6. Handel 8-12
7. Vianen Vooruit 9-12
8. Stormvogels 9-10
9. Nooit Gedacht 9-9
10. Hapse Boys 9-8
11. Boekel Sport 9-8
12. Excellent 10-8
13. Vitesse'08 10-8
14. Berghem Sport 10-8

Programma 3C Zuid-1
FC Engelen-Sint Michielsgestel
Wilhelmina-Haarsteeg
Schijndel/De Wit-Nieuwkuijk
Zwaluw VFC-Taxandria
ODC-Real Lunet
BMC-RKDVC
Avanti'31 -Vlijmense Boys (is omgezet)

Programma voor 28 januari 2018
Avanti'31-Schijndel/De Wit
Nieuwkuijk-ODC
Real Lunet-BMC
FC Engelen-Wilhelmina
Taxandria-Vlijmense Boys
Sint Michielsgestel-Zwaluw VFC
RKDVC-Haarsteeg

Stand derde klasse C
1.Real Lunet 10-26
2.Avanti'31 10-22
3.BMC 10-21
4.RKDVC 10-19
5.Zwaluw VFC 10-19
6.ODC 10-18
7.FC Engelen 9-15
8.Sint Michiels Gestel l10-12
9.Taxandria 9-11
10.Haarsteeg 10-9
11.Vlijmense Boys 10-9
12.Nieuwkuijk 9-8
13 Schijndel/DeWit 10-6
14.Wilhelmina 9-1

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant