De conceptuele werken van Nellie zijn een zoektocht naar wat schuil gaat achter het zichtbare.
De conceptuele werken van Nellie zijn een zoektocht naar wat schuil gaat achter het zichtbare.

Nieuwe expositie 'Uitgelicht' bij De Compagnie

Kunst en cultuur 674 keer gelezen

VEGHEL | Onder de titel 'Uitgelicht' is een expositie met materiewerken en recyclewerken van Nellie en Gert Mulder van 17 december tot en met 4 februari 2018 te zien op de CHV Noordkade in de Wijbenga Silo in Veghel. De expositie is een initiatief van Kunstgroep De Compagnie.

De tentoonstelling Uitgelicht is een verrassende samenkomst van ruimtelijke conceptuele kunst en uiting van gevoelens rond vormgeving en zeggingskracht. Zo krijgen de kunstuitingen een diepere betekenis en daardoor universele belevingswaarde. Dat geldt voor de werken van Nellie (schilderijen en reliëfmodellen) en Gert (keramiek en creatieve constructie-toepassingen in ruimere zin). Beide kunstenaars geven in deze tentoonstelling een beeld van creatieve, abstracte en vrolijke kunsttoepassingen.

Nellie Mulder
Herkenbare tekens als resultaat van experimenten, toeval en materiaalkeuze vormt het werk van Nellie zich vanuit spontane impulsen naar een artistieke zeggingskracht. Haar kunstzinnige perceptie wordt vooral geïnspireerd door haar woonomgeving aan de rivier de Waal. Door samengaan van natuur, materie en experiment ontstaat werk met een persoonlijke beeldtaal, vaak met bijzondere accenten en metamorfoses in vorm en resultaat. Daarin blijven sporen van wording, van tijd en aantasting zodanig overeind, dat het werk zeker tot de verbeelding van de kijker zal spreken.
De conceptuele werken van Nellie zijn een zoektocht naar wat schuil gaat achter het zichtbare. Het zijn werken met vaak een persoonlijke, diepere betekenis die ze boven het persoonlijke uit weet te tillen, zodat ze een universele waarde krijgen. Zo ook de vloerinstallatie 'Onderweg', bestaande uit 400 bootjes, gemaakt van resten van kaarsen, staat daarvoor als symbool van het onderweg zijn met voor iedereen een eigen bestemming. Nellie volgde van 1993 tot 1997 de dagopleiding Monumentale Kunst aan de Academie voor Beeldende Kunsten AKI in Enschede.

Gert de Mulder
Gert ontwerpt, produceert en decoreert kleurrijke gebruikskeramiek (vazen, schalen, bekers). Haar drijfveer leidde tot verbreding van haar creativiteit en ook plastic afval wordt nu aangepakt en verwerkt tot eigenzinnige recycle-producten. Zo ontwikkelde Gert een bouwelement, Recy-Block, als oplossing voor het plastic afvalprobleem. Dit is een bouwsteen, toepasbaar als bouwmateriaal voor onder andere muren en scheidingswanden. Gert studeerde in 1990 af aan de Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving in 's-Hertogenbosch. Voor meer info: www.nelliedemulder.nl en www.gert.tv.
Openingstijden: Maandag tot en met vrijdag van 10.30 uur tot 20.00 uur. Zaterdag van 12.00 uur tot 18.00 uur en zondag van 14.00 uur tot 18.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant